Forsidebilde SurfersBeach

Stockholm Sport

Sport i Stockholm

stockholm globen

Stockholm har blitt kjent for sine store idrettsarenaer. Globen [se bildet over] er sentral for alle typer av hallidretter, og her er regelmessig store idrettsarrangementer. Bygningen er i seg selv en turistattraksjon. Les mer om Globen under avsnittet Attraksjoner i Stockholm.  

Nyeste tilskudd er enorme "Friends Arena" som brukes av både landslaget og fotballaget AIK.  Arenaen som åpnet 27. oktober 2012 har en kapasitet på 50.000 tilskuere (og hele 65.000 hvis det er konserter) og befinner seg like ved Globen.Tennis, badminton, squash og bordtennis er alle store idretter i Sverige. Besøk gjerne Kungliga tennishallen for en trim. Denne kjempehallen har mange baner.  Her arrangeres også Stockholm Open i tennis. Adressen er Lidingövägen 75.

Fotball i Stockholm

Stockholm er en stor fotballby. Du finner tre lag som kjemper i den øverste divisjonen – Djurgården, Hammarby (tilhører Söder) og AIK. Det er mange tilskuere på kampene, og stemningen er høy. Det svenske fotballandslaget er også populært, og rankes pr februar 2008 som verdens 24.beste lag på verdensbasis av FIFA.

Trav i Stockholm

Travbanen i Stockholm heter Solvalla. Den har ofte store løp, og interessen er betydelig. Du kommer dit ved å ta direktebuss fra Cityterminalen i Stockholm City. Bussene går direkte til banen og returnerer etter travløpene. Prisen er ca. 60 kroner tur/retur inkludert program og inngangspenger.

Golf i Stockholm

Golf er stort i Sverige, og det finnes mange baner i nærheten av Stockholm. Det finnes mer enn 50 golfklubber i Stockholm-regionen alene. Golf ikke er noen ny folkesport i Sverige, og mange klubber krever handikap lavere enn 36 for at du skal få spille. For utførelig informasjon om golf, les mer her.

Ishockey i Stockholm

Er du i Stockholm om vinteren, må du gå på ishockeykamp. Stockholm har flere gode ishockeyklubber, blant annet AIK og Djurgården. AIK spiller på Johanneshov, eller Hovet som arenaen også kalles. Den har plass til ca. 8500 tilskuere. Hallen ligger rett ved siden av Globen, der Djurgården spiller sine kamper. Enkelte ganger kommer mer enn 13 000 tilskuere til de mest populære hockeykampene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.