Forsidebilde SurfersBeach

Stockholm Transport

Taxi i Stockholm
Det er ingen problemer å komme seg rundt i Stockholm. Det finnes en rekke taxi-selskaper og du finner stort sett en ledig drosje rimelig raskt. Og prisene er heller ikke så aller verst sammenlignet med Norge. Men vær nøye med å forhøre deg om prisen hvis du reiser til og fra flyplassen (Arlanda). De mest seriøse selskapene er Taxi Stockholm, Taxi 020 og Taxi Kurir. Taxi Stockholm har telefonnummer 15 00 00 (fra Norge +46 8 15 00 00).

Se vår taxi-kalkulator

Vårt inntrykk er at Sverige er flinke når det gjelder kollektivtrafikk og i en storby som Stockholm finnes det naturligvis flere alternativer. Du kan kjøpe billetter til enkeltturer, dags-kort, to-dagerskort og tre-dagerskort. Kjøper du Stockholmkortet får du i tillegg til gratis inngang på en rekke museer også gratis skyss med buss, T-bane, ferger og andre kollektivtransportmidler.

Undergrunn i Stockholm
T-banenettet i Stockholm er stort og velfungerende. Det er 100 stasjonen spredt rundt i Stockholm. Se etter [T]-skiltet. En fordel er at banen går helt til 0100 på hverdager og så å si hele natten om helgen.

Buss i Stockholm
Skal du et sted hvor T-banen ikke går, så kan du være trygg på at bussen tar deg dit du skal. Det er fire busslinjer som går i selve Stockholm by, linje 1 til 4. Bussene er blå.

Side som gir deg kart om Stockholm, bykart, T-banekart og busskart.

Ferge i Stockholm
Stockholm består jo av en rekke øyer og en av de små fergene er et behagelig og koselig transportmiddel. Spesielt er det populært med ferge fra Stömkajen, like ved Strömbroen. Du kan f.eks. ta båten til Skeppsholmen eller Djurgården, eller eventuelt ta en sightseeingtur i den vakre skjærgården.

Annet om transport i Stockholm

Det er stadig flere uteleiesteder for sykler i Stockholm. En løsning som kan være helt topp hvis du skal tilbringe noen dager i byen og været er bra. Det enkleste er kanskje å kjøpe et kort som gir tilgang til sykler som er utplassert rundt omkring i byen. Kort kjøpes på stasjoner og andre SL-kontorer (Stockholms Lokaltrafikk).  Les mer om sykkelutleie i Stockholm.

Det går flytog direkte fra sentrum i Stockholm, nærmere bestemt ved Norrmalm/Vasastan som går direkte til Arlanda flyplass. Togene er raske og effektive og koster ca 200 kroner, men ofte rabatter for barn, familier og i weekender.  Les mer om Arlanda Express