Forsidebilde SurfersBeach

Bordeaux Attraksjoner

Attraksjoner i Bordeaux

bordeaux grandtheatre

Bordeaux er et skattkammer med tanke på arkitektur. Bruk tid til å besøke de storslåtte bygningene og kirkene. Husk også at naturen rundt Bordeaux er en opplevelse og attraksjon i seg selv, og en spasertur blant vingårdene er noe du bør ta deg tid til.

Photo: "GrandTheatreBordeaux2". Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.Saint-Andrè-katedralen

Byens storslagne Saint-Andrè-katedral ble innviet allerede i 1096, selv om mesteparten av det du ser i dag er fra 1300- og 1400-tallet.  Katedralen er et av stoppestedene på den berømte pilgrimsruten som ender opp i Santiago de Compostela i Spania, og ligger på UNESCOs Verdensarvliste.

Musée des Beaux-Arts

Kunstinteresserte bør besøke Musée des Beaux-Arts, som har en stor samling av  klassisk kunst, hovedsakelig fra 1500- og 1600-tallet. Her kan du se verker av mestere som Matisse, Rubens og Titian. Musèet ble grunnlagt av Napoleon i 1801. Musèet ligger i 20 cours d'Albret og er åpent alle dager fra 1100 til 1800. Inngang ca 40 kroner. 

Museum for Moderne Kunst

Er du mer glad i moderne kunst, oppsøker du Musée D'Art Contemporain i Rue Ferrere. Åpent fra 1100 til 1800, gratis adgang med mindre det er spesielle utstillinger.

Grand Theatre

Den storslagne Grand Theatre [se bildet først i artikkelen] med sine tolv frontsøyler har blitt et landemerke i byen. Bygningen er fra 1780, og er hjem for både Opéra National de Bordeaux og balletten.

Naturhistorisk Museum og Botanisk Hage

Nord for sentrum ligger den ti hektar store parken Jardin Public, som har røtter helt tilbake til 1200-tallet. Her ligger byens botaniske hage, Naturhistorisk Museum, innsjøer med svaner og ender og et bibliotek. Parken egner seg ypperlig for en idyllisk spasertur i vakre omgivelser.

Pey-Berland-tårnet

Rett øst for Saint-André-katedralen, ligger dette majestetiske tårnet fra rundt 1445. Går du opp de 231 trappetrinnene, får du en storslagen utsikt ut over Bordeaux.  Åpent fra 1000 til 1830 i perioden juni-september, og fra 1000 til 1230 og 1400 til 1730 i oktober til mai. Inngang rundt 30 kroner, max 15 personer samtidig.  Adresse: Place Pey-Berland.

Cailhau-porten

Cailhau-porten er en av de opprinnelige portene i bymurene som omga gamle Bordeaux på middelalderen, og ble bygget rundt 1495. Du kan gå opp på toppen av porten og få en strålende utsikt over Garonne-elven og området rundt. Adresse: Place du Palais.

Bordeaux Vinmuseum

Hvis du er en av de mange som besøker Bordeaux på grunn av vinproduksjonen i distriktet, så er dette vinmusèet et must å besøke. Her får du informasjon om historikken og en innføring i hvordan denne liflige drikken fremstilles, i tillegg til utallige utstillingsgjenstander. Åpent tirsdag til lørdag 1030 til 1730.
Adresse: 41 Rue Borie.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> NEXT PAGE