Forsidebilde SurfersBeach

Tallinn Spise

Spise i Tallinn

tallinn olde2

Mest sannsynlig vil du komme til å spise på en restaurant i sentrum eller i gamlebyen, men husk at det finnes gode og spennende alternativer også litt utenfor allfarvei. Og her er det gjerne enda rimeligere. Det estiske kjøkken er naturlig nok inspirert av Russland og Tyskland. Kjøtt, poteter, enkle grønnsaker og øl er viktige ingredienser i den lokale maten. Store porsjoner og rimelige priser er andre kjennetegn.

Dersom dette ikke frister, så skal du vite at Tallinn har stor variasjon av restauranter. Du finner italienske, kinesiske, greske, indiske og thailandske restauranter, og i tillegg kommer alle kjente hurtigmatkjeder som du finner i moderne storbyer over hele verden.Lørdager og søndager kan det være vanskelig å få spiseplasser på de mest kjente restaurantene, så reserver bord tidligere på dagen. Prisene er betydelig lavere enn i Norge, i alle fall om du sammenligner restauranter av samme type kvalitet. Vårt råd er at du skal unne deg minst ett besøk på en av Tallinns bedre restauranter for et godt måltid og en hyggelig kveld.

Restauranttips i Tallinn:

Kuldse Nosu Kõrts

For lokal mat foreslår vi restauranten Kuldse Nosu Kõrts, som ligger i gamlebyen, nærmere bestemt i gaten Dunkri 8. Restauranten kalles også for ”The little piggy inn”. Du får sjarmerende og avslappet miljø i denne restauranten som serverer god lokal mat. Restauranten drives av Schlossle Hotels.

Buon Giorno

Det italienske kjøkkenet er gjerne favorittvalget for hele familien. En grei regel er å se hvor italienerne selv spiser, og det er gjerne på restauranten Buon Giorno, som ligger i gaten Müürivahe 17.

Dette er en såkalt spagettheria. Restauranten er uformell og folkelig. Gjør deg klar til italiensk TV, hjemmelaget pasta og den beste kaffen. For bordbestilling ring 640-6858. Buon Giorno holder åpent fra 1100 til 2200 alle dager i uken.

Pizza Americana

En bra pizzarestaurant er Pizza Americana. Adressen er Müürivahe 2, ikke langt fra Aleksander Nevski-katedralen. Åpningstider fra 1130 til 2230 alle dager i uken.

Spesielle restauranter i Tallinn

Stenhus

Adressen til denne restauranten med det noe spesielle navnet er Pühavaimu 13/15. Den ligger i Schlössle Hotel; telefon 699-7780.

Stenhus har alt! Fra luksuriøst bestikk og belysning på bordene til førsteklasses retter og ypperlig vin. Stenhus er en av Tallinns aller beste restauranter.

Olde Hansa

Olde Hansa ligger ved Vana turg 1 [se bildet øverst] og har telefon 627-9020 for reservering. Restauranten er normalt åpen fra kl. 1100 til 2400. Dette er en av de best bevarte middelalderrestaurantene i hele Baltikum.

Bygning, stearinlys, restaurantens benker og stoler samt bakgrunnsmusikk har alle en autentisk middelalderstil. Maten er ypperlig, og det følger med en historisk forklaring til alle retter. Øl og snaps som serveres som drikke er også autentisk middelaldersk.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.