Forsidebilde SurfersBeach

Valencia Med barn

Med barn i Valencia

valencia gulliverfiguren i turiaparken

Valencia er et ypperlig sted å reise med barn. I sentrum er det nok av attraksjoner som vil appellere både til de minste og til voksne. Først og fremst gjelder dette Valencias fabelaktige museumskompleks Ciutat de les Arts i les Ciències. Både det interaktive vitenskapsmusèet (kanskje helst for litt eldre barn), planetariet, lasershowet og ikke minst Oceanographic vil garantert fascinere.Noen hundre meter nord for Ciutat de les Arts i les Ciències, og fortsatt i elveløpet, ligger en diger Gulliverfigur på rygg [se bildet først i artikkelen]. Her løper barna elleville rundt og klatrer i skjegget hans og rutsjer ned langs armene hans. Gratis adgang.

Dyrehager er også alltid et sikkert stikk, og i løpet av 2007 åpner Valencias flotte og økologiske dyrehage, Valencia Bioparc, som fokuserer på dyrelivet i verdens regnskoger.

Dere kan også ta en dagstur til nasjonalparken Albufera, som ligger noen kilometer sør for Valencia. Det går både vanlig rutebuss og egne turistbusser hit. Her kan dere ta en tur på den store innsjøen, og se på det yrende fuglelivet i og rundt sjøen. Rundt 30% av all ris i Spania produseres her, og like ved ligger den lille koselige landsbyen El Palmar.

Dessuten er det flotte strender like utenfor sentrum av Valencia hvor dere kan kose dere i Middelhavets bølger.

Barna kan få den maten de vil ha, og i krisesituasjoner finner du både McDonalds, Burger King og Pizza Hut i sentrumsområdet. De fleste restauranter kan også tilby barnemenyer, og hotellene har vanligvis egne barnesenger tilgjengelig. Det finnes en del offentlige toaletter i sentrum, men det er ofte enklere og renere å gå innom en restaurant eller et hotell og spørre pent om å få låne fasilitetene. (“Perdon, puedo usar el baño por favor?”)

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.