Forsidebilde SurfersBeach

Venezia Shopping

Shopping i Venezia

venezia karneval maske

Shopping i Venezia kan bli en kostbar affære. Dette er tross alt Italias dyreste by. Venezia tilbyr kvalitet og eksklusivitet som ikke står tilbake for Paris og Milano. De motebevisste vil finne produkter fra alle de store designerne som Armani, Versace og Prada i butikkene rundt Markusplassen.

I Torre dell Orologio, gaten som fører fra Markusplassen opp mot Rialtobroen, ligger de beste sko- og klesbutikkene. Her ligger også en del antikvitetsbutikker, nok en Venezia-spesialitet, selv om de færreste turister har et feriebudsjett som gjør et innkjøp mulig.

Venetianske spesialiteter

Mange turister har en tendens til å ende opp med typiske Venezia-suvenirer som små gondolmodeller av tre eller plast som gateselgerne har prakket på dem. Sats heller på ekte venetiansk glasskunst. Det kan du få kjøpt direkte fra fabrikkutsalgene på øya Murano, der glassfabrikkene har befunnet seg etter en bybrann på 1200-tallet.

I Murano kan du se på mens glassartisten henter en rødglødende klump ut av ovnen og med noen raske tak med tangen drar ut fire ben, ett hode, en hale, og vips: en steilende glasshest!  Sørg for å få pakket innkjøpene dine godt inn for hjemreisen!

Kniplinger er en annen lokal spesialitet. På den fargerike øya Burano holdes kunsten i live på en egen kniplingsskole, som produserer øyas viktigste eksportartikkel. Det er utrolig fascinerende å se på svartkledde gamle koner som sitter tause i døråpningen og tryller frem de mest innfløkte smådetaljer i håndverket sitt.

Karnevalsmasker er kanskje det mest erkevenetianske du kan ta med deg hjem. De lages oftest i pappmasjé og fås i alle størrelser, fasonger og farger, fra kjøleskapmagneter til svære kreasjoner med fjær og hodepryd. Se etter dette på markedene i San Polo rett over Rialtobroen.

De som foretrekker store shoppingsentre og arkader, må nok (heldigvis) belage seg på en tur inn til fastlandet. Nærmeste by er Mestre.

Generelt om shopping i Venezia

Butikkene har vanligvis åpent fra kl. 0930 til 1330 og fra kl. 1530 til 2000, men dette varierer. De aller fleste butikker holder stengt søndag, selv om det finnes unntak. 

Tax Free Shopping i Venezia

Ikke glem at du betaler 20 % moms, og på alle kjøp over ca. 1500 kroner kan du få refundert momsen på ved utreise. Ikke alle forretninger har denne ordningen på sine salg, så se etter Tax Free Shopping-merket ved inngangen hvis du skal kjøpe noen dyrere artikler, og få med deg et utfylt og stemplet skjema og kvittering.

NB!  Det kan kanskje være fristende å kjøpe en kopi av en merkevare fra en av de mange afrikanske illegale innvandrerne som du sikkert vil komme over på gaten. Men vær oppmerksom på at italiensk politi mange steder har gitt opp å prøve og bøtelegge selgerne, da de ofte hverken har penger eller ID-papirer. Men det har derimot DU.

Sivilkledde politimenn holder derfor rett som det er øye med gateselgerne, og hvis de ser at du kjøper en piratkopi av f. eks. en Louis Vutton-veske eller Rolex-klokke til en brøkdel av prisen, må du regne med å få en sviende bot i størrelsesorden 25000-30000 kroner. 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.