Forsidebilde SurfersBeach

Venezia Med barn

Med barn i Venezia

venezia san marco

La det være sagt med en gang: Venezia er nok ikke stedet du drar på familieferie med barna. Det er både fordi byen har mange kanaler som en uoppmerksom femåring kan løpe rett ut i, og fordi byen ikke har noen spesielle attraksjoner for barn. De fleste mindre barn vil nok kjapt synes at Venezia er en endeløs rekke av gamle kirker, museer og kunstgallerier, selv om vaporettos (vannbusser), kanaler og gater av vann kanskje er litt morsomt til å begynne med.
 
 
Det historiske sjøfartsmuseet kan kanskje vekke begeistring og den astronomiske klokken på Markusplassen, der figurer kommer ut og passerer et vindu på slaget hver hele time, er også litt morsom. Og alle duene på plassen så klart, selv om disse fort kan bli til pest og en plage hvis man har en is i hånden.
 
Utsikten fra Campanile burde være et sikkert stikk. Det finnes dessuten et akvarium som kan være verdt et besøk samt parkene Giardini Pubblici og Parco delle Rimembranze helt øst i Venezia.

Drar dere ut til Lido de Venezia, har dere litt flere valg: Her finner dere områdets beste strender og nok av restauranter og kafeer til å gjøre hele familien fornøyd én dag.

Og på Lido de Jesolo på fastlandet ligger en badepark ved navn Aqualandia, med store rutsjebaner, bassenger og underholdning som du kan love barna å besøke i morgen hvis de er flinke og blir med dere til Dogepalasset uten å klage. Aqualandia er åpent fra slutten av mai til begynnelsen av september daglig kl. 1000–1800. Inngangsprisen er noen hundre kroner for voksne og halvparten for barn.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.