Forsidebilde SurfersBeach

Venezia Leiebil

Leiebil fra Venezia

I selve Venezia har du selvsagt ikke bruk for bil. Byen og øyene rundt har dessuten så mye å by på at de fleste vil ha problemer med å fordøye alt på en ukes tid. Men har du mer tid til overs, er det mange flotte destinasjoner innen rekkevidde av et par timers biltur.  Veiene i Nord i Italia er gode, og du kan velge mellom småveier eller motorveier (bompenger). 

Leiebil AEKLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

Treviso (32 km)

En halvtimes kjøring nordover fra Venezia ligger Treviso, en hyggelig liten by med 80 000 innbyggere. Byen regner Luciano Benetton som sin store sønn. En halvdagstur hit for en spasertur rundt i byen og en espresso på Piazza dei Signori er en hyggelig opplevelse. De som ikke har leiebil, kan ta buss hit fra Piazzale Roma.

Padova (37 km)

En gang i tiden var Padova landets nest rikeste by etter Roma, og det merkes på de mange grandiose bygningene i gamlebyen. Den storslagne katedralen er byens fremste trekkplaster, med kunstverk av renessansemesteren Donatello.

Verona (120 km)

To timer vestover ligger Verona, kjent fra Shakespeares kanskje største drama, Romeo og Juliet. I sentrum kan du se Capuleti-familiens (Juliet) hus fra 1300-tallet komplett med balkongen fra den mest berømte scenen i stykket. Ellers har byen flere romerske anlegg, blant annet et amfiteater og byporter. Byen har dessuten en livlig markedsplass.

Cortina d’Ampezzo (145 km)

Nord i Veneto ligger Italias beste, mest berømte, mest fasjonable og dyreste skisted, Cortina d’Ampezzo. Stedet har en vakker beliggenhet mellom fjelltoppene i de dolomittiske Alpene. Stedet har ni gondolbaner og er et eldorado for dem som foretrekker mer halsbrekkende løyper. Man kan starte på 3000 meter og ende opp i sentrum av byen.