Forsidebilde SurfersBeach

Vilnius Spise

Spise i Vilnius

I likhet med resten av Øst-Europa er den tradisjonelle maten i Litauen preget av kjøtt og poteter, kål og fete, brune sauser. Det skal ærlig innrømmes at Vilnius' restauranter ikke er i verdensklasse verken når det gjelder mat eller service. Men kvaliteten er grei nok, samtidig som lommeboken din kommer forholdsvis godt ut av møtet, selv på de beste restaurantene i byen.

En hovedrett på en god restaurant ligger rundt en hundrelapp. I takt med turismens vekst har det selvsagt dukket opp etniske restauranter, så du har nok av alternativer hvis du foretrekker å spise indisk, argentinsk, kinesisk, tyrkisk eller svensk.



Akter du å ta en bar-til-bar-runde i Vilnius, sliter du i hvert fall ikke ut skosålene før det er på tide å gå hjem. Serveringsstedene ligger tett i Gamlebyen, og du trenger ikke gå langt nær sagt uansett hvor i byen du befinner deg når tørsten setter inn. Øl er hoveddrikken i Litauen, med vodka hakk i hæl.

Ølet serveres gjerne med stenger av dypfritert hvitløksbrød, mens vodkaen serveres bar. Vin har ingen tradisjon i Litauen. Du får selvsagt kjøpt vin på de fleste restauranter og barer, men den er alltid importert og forholdsvis dyr sammenlignet med alternativene.

Av restaurantene i Vilnius kan Reiseplaneten av personling erfaring anbefale disse:

Sue's Indian Raja
Odminiu 3.
Denne indiske restauranten med utebord ved katedralplassen har en søsterrestaurant i Riga som nylig ble kåret til en av Europas beste.

Lokys
Stikliu str 8.
I et kjellerlokale i de jødiske kvartalene ligger denne stemningsfulle middelalderrestauranten hvor du kan velge både, bever, villsvin og bjørn fra menyen. De mindre ambisiøse kan velge fisk eller fugl. Inngang via en bratt og svært trang steintrapp.

El Gaucho Sano
Pilies gatve 10.
I gamlebyens hovedgate ligger denne argentinske restauranten innerst i lokalet i Atrium Hotel. Spesialiteten er møre, saftige biffer, servert på planker med masse tilbehør.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.