Forsidebilde SurfersBeach

Vilnius Hotell

I Vilnius, som overalt ellers i verden, betaler du minst like mye for beliggenheten til hotellet ditt som du gjør for overnatting, frokost og service. De fleste ønsker naturlig nok å bo i Gamlebyen, der man uansett tilbringer mest tid. Hvis du er villig til å bo på nordsiden av Neris og bruke 10–15 minutter daglig på spaserturen til Gamlebyen, kan du nok spare noen hundrelapper.

Takket være den blomstrende turismen står ikke hotellprisene helt i stil med prisene i Litauen generelt, så regn med å betale rundt 250–300 kroner per person per natt i dobbeltrom på et sentralt og godt turistklassehotell. Prisene er allikevel hyggelige sammenlignet med det skandinaviske prisnivået. I sommermånedene er det absolutt en fordel å reservere på forhånd.

KLIKK HER! Kvalitetshotell med prisgaranti!

        Gjør et Hotell-kupp nå!

Her er noen av hotellene som regnes å gi mest valuta for pengene i Vilnius:

Reval Hotel Lietuva Ramada Vilnius
Subaciaus gatve 2.
4-stjerners hotell midt i Gamlebyen, med trådløst internett, egen restaurant, treningsstudio og sauna.

Novotel Vilnius
Gedimino Prospektas 16.
Nyoppusset, men enkelt hotell i sentrum med egen bar og restaurant.

Holiday Inn Vilnius
Seimyniskiu gatve 1/3.
Et kvarter unna Gamlebyen, med egen restaurant, treningsstudio og sauna.  

Reiseplanetens tips! 

Shakespeare Hotel
Bernardinu Str. 8/8.
Et meget hyggelig butikkhotell med sentral beliggenhet i gamlebyen, i en rolig sidegate til Pilies Gatve. Enkelte rom byr på utsikt til St Anne kirken eller slottet. Alle rom er tilegnet og dekorert en berømt forfatter. Her kan du få rom som er dedikert til blandt andre Willian Shakespeare, James Joyce og Oscar Wilde. Hotellet har egen restaurant og bar som kan anbefales et besøk. 

Hotel Atrium
Pilies Gatve 10
Dette sjarmerende 4-stjerners hotellet ligger veldig sentralt til i gamlebyen, i en rekonstruert bygning fra 1600-tallet. Hotellet ligger nederst i Pilies Gatve, en kort spasertur unna Katedraltorget og Vilnius Slott. Hotellet har 28 store og delikate rom. Alle med fasiliteter som air condition, hårføner, safe, kaffe/te-koker m.m. Noen av rommene i første etasje vender inn mot resturanten, noe som gjør at det kan være litt støy på kveldstid. Vi anbefaler derfor å be om et rom i andre etasje. Hotellets restaurant “El Gaucho Sano” er vel verdt besøk. De serverer utsøkt argentinsk mat, og har et godt utvalg av viner.

Reval Hotel Lietuva
Konstitucijos pr. 20.
Reval Hotel Lietuva er et nyoppusset 22-etasjes hotell nord for elven. Hotellet ligger ca 10 - 15 minutters spasertur fra sentrum av Vilnius og gamlebyen. Hotellet har en bar i toppetasjen som byr på fantastisk utsikt over Vilnius. Her finnes også en trivelig restaurant "Riverside" og bar i første etasje. Rommene er dekorert i lyse farger og har fasiliteter som air condition, minibar, TV, hårføner m.m. Ved siden av hotellet ligger 2 av byens shoppingsentre "Europa" og "VCUP".  
Passer godt om du ønsker å bo utenfor selve sentrum. Hotellet har ofte gode weekendtilbud ved bestilling på deres nettsider.

Spesielt hotell i Vilnius


Le Meridien Villon
Et av Litauens mest luksuriøse hotell er Le Meridien Villon, som ligger ved en innsjø omgitt av skog og natur et par mil nord for sentrum. Hotellet har eget kasino, ballsal, restauranter, barer, svømmebasseng og nattklubb, og buss som bringer gjestene til og fra sentrum. Priser fra 420 kroner per person i dobbeltrom.