Forsidebilde SurfersBeach

Vilnius Sport

Sport i Vilnius

Folk i Litauen er idrettsinteresserte og ballsport er populært, ikke minst i Vilnius. Sykling har også blitt svært populært etter hvert, etter at Diana Ziliute vant Tour de France i 1999 og OL-sølv i Sydney i 2000.

Basketball i Vilnius

Litauen er et av svært få europeiske land der fotball ikke er den store idretten. Her er det basketball som teller, og Litauen har gjort det oppsiktsvekkende godt i internasjonale mesterskap. Tre olympiske bronsemedaljer fra 1992, 1996 og 2000 henger høyest i premieskapet, og gullmedaljen fra Eurobasket i 2003 like bak.

Litauen rankes ofte blant verdens 5. beste lag av FIBA, og spillere som Sarunas Marciulionis (Litauens første NBA-stjerne), Darius Songaila og Arvydas Sarbonis er halvguder i Vilnius, og celebriteter i det internasjonale basketmiljøet.

I Vilnius kan du se kamper med byens fremste basketlag BC Lietuvos Rytas på hjemmebanen Lietuvos Rytas Arena i kamper i den hjemlige liga, eller på den store Siemens Arena på internasjonale kamper i Euroleague. Her arrangeres forøvrig også store konserter og ishockeykamper.



Fotball i Vilnius

Fotball har selvsagt også sitt engasjerte publikum, selv om Litauens landslag sjelden ligger spesielt høyt på FIFAs verdensranking. Landets største stjerne var nok Edgaras Jankauskas, som vant UEFA-cupen i 2003 og Champions League i 2004 med FC Porto. 


Vilnius’ fremste fotballag er FK Zalgiris Vilnius, som spiller sine hjemmekamper på Zalgiris Stadium med plass til ca. 15 000 tilskuere.

Golf i Vilnius

Golfspillere har nok bedre destinasjoner enn Litauen, der golf ikke har noen tradisjon, men enkelte lyspunkt finnes. Noen mil nord for Vilnius finner du Vilnius Golf & Country Club, med en 18-hulls bane av International Championship Standard. Banen åpnet i 2003, og kan kontaktes på telefon +370 5 2625241.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.