Forsidebilde SurfersBeach

Washington Sport

Selv om den amerikanske og europeiske kulturen har blitt mer og mer identisk, er det ett område hvor de aldri har fusjonert, og det er på sport. Mens europeerne forguder fotball, blir dette nærmest ignorert i USA. Amerikanerne er derimot lidenskapelig opptatt av baseball, amerikansk fotball, ishockey og basketball.

Baseball i Washington DC
Washington Nationals spiller i Major League Baseball, og har hjemmebanen Nationals Park beliggende sørøst i byen. Dette er et ganske nytt lag, som oppsto i 2004 da de flyttet til Washington DC fra Montreal.

Amerikansk fotball
Amerikansk fotball, eller bare football som amerikanerne selv kaller det, er enormt i USA, og ingen idrett trekker flere tilskuere til arrangementene. Washington Redskins spiller i toppserien i NFL og har vunnet SuperBowl flere ganger. Deres hjemmebane er FedExField, som ligger i Maryland. Dette er ligaens største stadion, med plass til over 91000 tilskuere.

Fotball
Vanlig fotball, eller soccer, er som nevnt ikke det helt store i USA, men DC United har et av landets største og mest trofaste supporterskarer, og laget regnes som landets beste og mest suksessrike. De fotballinteresserte kjenner kanskje til stjernespillerne Marcelo Gallardo og Luciano Emilio, og tidligere har spillere som Hristo Stoichkov, Jeff Agoos, Eddie Pope og Freddy Adu spilt her. Laget spiller sine hjemmekamper på Robert F. Kennedy Memorial Stadium, bedre kjent som RFK. Den var VM-stadion i 1994, tar 56700 tilskuere og ligger på East Capitol Street. Til tross for manglende interesse, har USA de siste tiårene alltid vært blant verdens beste landslag, og ligger per november 2008 på en 24.plass på FIFAs ranking.

Golf i Washington DC
Golfspillere har det enkelt i Washington DC, hvor du finner tre offentlige baner. Den mest sentrale er East Potomac Park i sørvestre bydeler, som har åpent fra daggry til skumring. Her er både en 9-hullsbane, en 12-hulls og en 18-hulls, med greenfees rundt 150 kroner. Byens beste golfbane skal være Langston Golf Course, som ligger i nordøstre Washington DC. Den tredje er Rock Creek Park Golf Course som ligger i parken ved samme navn, nord for sentrum.