Forsidebilde SurfersBeach

Zadar Med barn

Zadar er først og fremst et sommerferiereisemål for de som er på jakt etter avslapping, god mat og ikke minst sol og bad. Det er mange barnefamilier som ferierer i og rundt Zadar. Dette er tross alt et av de mest kjente feriestedene i Kroatia . Så naturligvis er fasiliteter og forhold tilpasset nettopp barna. Og ikke minst vil nok barna få seg en ferievenn eller venninne i løpet av besøket. Det blir gjerne sånn på stranden.

Det finnes flere familievennlige hoteller rett utenfor Zadar. Et slikt familiehotell er Falkensteiner Family Hotel Diadora som ligger på en halvøy (Punta Skala) like ved Zadar, og med en flott sjøutsikt. Hotellet har et flott basseng og SPA-anlegg på tilsammen 3.500 kvadratmeter. Så her er noe både for barn og voksne.

Falkensteiner byr også på en stor terasse hvor du får servert mat fra restauranten. Alkoholfrie drikker er inkludert i måltidene, ypperlig for tørste småbarn. Forøvrig har dette nye 4-stjerners hotellet "alt" av fasiliteter.   Med tanke på familieresorts og private strender av god kvalitet anbefales at man finner seg et hotell utenfor selve Zadar sentrum.


Les mer om Falkensteiner Family Hotel Diadora, se bilder og finn beste priser


Når det gjelder mat så kan foreldre være helt trygge på at barna kommer til å stortrives i Kroatia. All den feriematen ungene drømmer om, finnes her. Mye av det Kroatiske kjøkken er influert fra Italia . Og du skal vite at på Dalmatiakysten av Kroatia som Zadar tilhører, er det trygt å drikke vann fra springen. For vann er det viktig at barn får i seg nok av. Det er lett å bli dehydrert siden somrene er varme og tørre. Husk også rikelig med solkrem. Det er dessverre ikke få foreldre som har fått nattesøvnen ødelagt fordi en solbrent junior har ligget i rommet ved siden av med tårer i øynene.  Vil dere prøve en pizza en kveld så anbefales restauranten Sime i Matlje Gupca 15 (i Borik). Restauranten er kjent for nydelige pizzaer og serverer i tillegg iskrem og pannekaker. Åpent fra 1200 til midnatt.

 

Herlig tid langs Riva

Riva er kallenavnet på promenaden som finnes i alle større sjøbyer i Kroatia, og en "Riva" er alltid fullpakket med iskrem-barer. Alle barna elsker å løpe rundt her. Eller i de trange smugene i gamlebyen hvor det ikke går noen biler. På den annen side er dette ikke gatene hvor du bruker barnevogn. I Zadar går Riva, eller Petra Kresimira IV som gaten heter, fra gamlebyen til havna. Mye av promenaden går gjennom et hage- og parkanlegg. Midtveis i Zadars Riva finner dere sjøorgelet, dette helt spesielle musikkinstrument som spiller av seg selv, ved hjelp av bølgene i havet.

Det finnes få offentlige toaletter i Zadar, så i stedet for å lete kan det være bedre å stikke innom nærmeste bar og spørre pent om å få låne toalettet, eller eventuelt kombinere toalettbesøket med å kjøpe inn noe leskedrikker eller en is.

Barnevennlige strender

Du kan bade ved den tradisjonelle bystranden til Zadar, Kolovare, som ligger øst for gamlebyen. Men det er sjelden en god opplevelse. Ikke det at vannet er urent, snarere tvert imot, men ofte er det mye søppel og rot på stranden. Det er nemlig ingen som regelmessig rydder her. Ta heller turen til Borik eller forsøk Pinija Beach i Petrcane nord for Zadar. Sistnevnte ligger mellom to store odder, Punta Radman og Punta Skala. Stranden her består for det meste av steiner og svaberg, men har enkelte sandsoner for barn. Du kan dessuten leie utstyr for vann- og strandsport på stedet. Ønsker dere å bo i nærheten kan Hotel Pinija anbefales. De har bl.a. minigolf, tennisbaner, svømmebasseng etc.

 Les mer om Hotel Pinija i Petrcane , se fotografier og finn beste pris

Ninska Laguna Beach som ligger i Nin, en liten by nordvest for Zadar, er også barnevennlig. Ninska Laguna har flere strender, hvorav den mest kjente kalles for Dronningens (Queens) beach. Den er av sand (ikke så vanlig i Kroatia) og har områder med helsebringende gjørme. Vannet er langgrunt med god temperatur. Ypperlig for barn og folk som generelt ikke svømmer så godt. På stranden finnes resturanter, barer og butikker.

Sportsaktiviteter i Zadar for barn og ungdommer

De litt eldre barna kan ha en svært aktiv tid i Zadar. Hvorfor ikke ta et dykkerkurs, windsurfing-kurs eller lei en sykkel og dra på oppdagelsestur? Det finnes også en rekke tennisbaner rundt omkring. Dessuten spiller "alle" ungdommer i Zadar basketball.  Til deg med tenåringsbarn så kan vi informere om at Zadar er en trygg på, noe som også gjelder områdene rundt. Som oftest skyldes eventuelt bråk turister som har festet litt for mye på et av de lokale diskotekene. Men som alltid, husk å holde øye med egne eiendeler. Og lommetyver finnes over alt.