Forsidebilde SurfersBeach

Zürich Attraksjoner

I Zürich vil du oppleve alt fra Romerske ruiner til moderne bygninger som vitner om et dynamisk og kapitalsterkt næringsliv. I Zürich møter du også kulturattraksjonene tettere enn noe annet sted i Sveits.Lindenhof

Mellom elven Limmat og Bahnhofstrasse ligger Lindenhof, åsen som på mange måter symboliserer Zürichs spede begynnelse. Her bygde romerne sin festning som var tollstasjon mellom Romerriket og Gallia. I dag er det ikke stort igjen av festningen, men følger du den brosteinsbelagte Lindenhofstrasse, vil du se eldgamle romerske steintavler og gravsteiner langs veien.

Fra den store terrassen har du fin utsikt mot elven og Zürichs østre bydeler. Her er også en park med lekeplass, og flere store sjakkbrett med halvmeter store brikker.  Legg merke til statuen på en sokkel, til ære for byens kvinner som kjempet mot tyske invasjonsstyrker i 1291.

Landesmuseum i Zürich

Rett ved togstasjonen ligger Sveits Nasjonalmuseum , som har landets største kulturelle samling. Den tar for seg historien til Sveits fra forhistorisk tid, via middelalderen til våre dager. Musèet ligger i en imponerende bygning med mange tårn, og stod ferdig i 1898. Museet har også en stor og trivelig park, som er omgitt av elvene Limmat og Sihl på to av tre sider. Åpent 1000 til 1700 tirsdag til søndag, og til 1900 på torsdager. Inngang 50 kroner, gratis for barn.  Museumstrasse 2.

Grossmünster

Zürichs fremste og Sveits største kirke skal ifølge legenden være grunnlagt av Karl den Store, eller Charlemagne (742-814), da hesten hans knakk sammen over gravene til Zürichs helgener Felix og Regula. Dagens Grossmünster sto ikke ferdig før på 1300-tallet.  De karakteristiske tvillingspirene ble bygget rundt 1490. For ti kroner kan du ta trappene opp det ene tårnet og få en alldeles strålende utsikt over området. Åpen daglig fra 0900 til 1800, eller 1000 til 1700 i perioden november-mars. Zwingliplatz.

Rietberg Museum

I en stor historisk villa med en tilhørende glasspaviljong i gaten Gablerstrasse 15 finner du en av verdens største samlinger av asiatisk kunst . Også avdelinger med kunst fra Afrika og pre-columbiske Amerika. Åpent fra 1000 til 1700 tirsdag til søndag, langdag til 2000 på onsdag og torsdag. Stengt mandager. Inngang 80 kroner for voksne, gratis for barn inntil 16 år.

St Peterskirken i Zürich

Det har stått en kirke på dette stedet ved foten av Lindenhof siden 700-tallet, men dagens barokke kirke ble innviet i 1706. Klokketårnet er et landemerke du kan se fra nesten hele byen, og urskiven på dette tårnet er verdens største, med en diameter på 8,7 m. Foran inngangen ligger det idylliske lille torget St. Peterhofstatt.  Les mer og se flere bilder av St Peterskirken...

Johann Jacobs Kaffemuseum

Siden 1984 har denne herskapsvillaen ved Zürichsees bredder huset noe så spesielt som et kaffemuseum .  Det tar for seg alt kafferelatert, fra historien, kulturen rundt, populariteten gjennom tidene og fremstilling av kaffe. Musèet har åpent kun i helgene, fredag til søndag. Inngang rundt 25 kroner, 15 for barn.  Seefeldquai 17.

Fraumünster

Zürichs eldste kirke er et forhenværende nonnekloster med røtter fra 853. Klosteret hadde handelsrettighetene i byen, samlet inn avgiftene og lagde myntene, og abbedissen her var i praksis byens fremste leder, kun underlagt keiseren. I dag fremstår den i gotisk drakt og er like kjent for sine steinglassvinduer signert den berømte kunstneren Marc Chagall, og det enorme kirkeorgelet med 5793 piper. Gratis adgang. Münsterhof 2.

Kunsthaus i Zürich

Det største kunstgalleriet i Sveits har verker fra 1400-tallet og opp til i dag, blant annet av Munch, Monet, Rodin og Picasso. Det finnes også en egen avdeling rettet mot barn.

Åpent fra 1000 til 2000 onsdag til fredag, og 1000 til 1800 lør/søn/tirsdag. Stengt mandager. Inngangsprisen varierer etter utstillingene, men vanligvis mellom 40 og 80 kroner for voksne, gratis for barn under 16 år. Heimplatz 1. 

Zürich Zoo

Zürichs økologiske dyrehage regnes som en av Europas beste takket være at dyrene lever i et så naturlig miljø som mulig. Dyrehagen har åpent 365 dager i året fra 0900. Den stenger 1800, eller 1700 i perioden november-februar.  Zurichbergstrasse 221.

Masoala Rainforest

Det er også blitt gjenskapt en regnskog innendørs i Masoala Rainforest, like ved dyrehagen.  Masoala Rainforest åpner 1000, med inngangsbilletter som koster ca 110 kroner for voksne, 55 kroner for barn under 16 år, og 80 kroner for ungdom mellom 16 og 25 år. Zurichbergstrasse 221.

Museum Bärengasse

Dette musèet, beliggende i Bahnhofstrasses sidegate Bärengasse nr 20/22, tar for seg 1700-tallets Zürich, og presenterer hverdagen for vanlige mennesker som levde i denne byen på den tiden.
Åpent fra 1400 til 1800 onsdag til søndag. Langdag til 2000 på tirsdager, stengt mandager. Inngang 40 kroner, gratis for barn under 16 år.