Forsidebilde SurfersBeach

Århus Spise

Forestill deg Århus på kartet og du forstår at maten er "kortreist".  Her er du i umiddelbar nærhet til både hav, skog, åker og eng. Det blir god mat av slikt. Nyfanget fisk kjøpes på havnen, kartofler (poteter) og grønnsaker kommer fra Samsø og andre friske råvarer fra mulden på Djursland. Århus er de facto et av de mest ettertraktede stedene for Danmarks beste restauratører og byen kan for eksempel by på Ferdinand Hotel og Brasserie som i 2009 ble kåret til årets brasserie i Danmark.

Det danske kjøkken er kjent for å være nyskapende og mange av de bedre restaurantene i Århus har en eksperimenterende meny. Ville urter og planter blir hentet direkte fra naturen og kombineres med ypperlige kjøtt- og fiskeprodukter.  Tilsammen gir det en herlig ny smak for oss matglade. Århus er mye mer enn røde pølser, store porsjoner med hakkebøf og annet vi nordmenn forbinder med Danmark. Her kan du like gjerne smake moskusokse fra Grønnland og "verdens beste" østers fra Limfjorden.  Og Århus er mer enn gourmet-mat. Det kan være like koselig å stikke innom en av de mange caféene eller kroene for et herlig smørbrød, perfekt for en lunsj eller sen frokost. I Danmark er det dessuten lov til å ta en "lille en" tidlig på dagen også. Dessuten finnes det plenty med utsalgssteder for "sandwicher" i alle tenkelige kombinasjoner. Ikke bare er de rimelige, de er gode også!

I Århus kan du heller ikke unngå alle de internasjonale fastfoodkjedene, de allstedsværende pizzeriane og kinarestaurantene, og alle nattmatshungriges drøm - kebab-sjappene.  Ingen, absolutt ingen, behøver å gå sulten i Århus!

Noen utvalgte restauranter i Århus:

Hotel & Brasserie Ferdinand

Dette er et eksklusivt og moderne brasserie som ligger i sentrum av Århus, ikke langt fra havnen. Her hos Brasserie Ferdinand brukes lokale råvarer til å trylle frem kvalitetsretter. Dette er din mulighet til å få det ypperste av dansk kokkekunst for en betydelig rimeligere penge enn hva du måtte betale på den svært kjente gourmetrestauranten Prins Ferdinand som lå i Den Gamle By i Århus. PS! Har du råd, kan Hotel Ferdinand være et meget godt overnattingstips.  Adressen er Åboulevarden 28.

Malling Kro

Tar du turen til Malling, ca 12 kilometer syd for Århus så finner du Malling Kro, en kro som kombinerer det tradisjonelle med det nyskapende. Malling Kro ble tildelt en stjerne for kjøkken av høy kvalitet og tre "vinglass" for fremragende vinsortiment av Den Danske Spiseguide. Har du ikke bil, eller ikke vil kjøre (kanskje du vil smake på vinen?) så vit at jernbanestasjonen ligger like ved Malling Kro, og at det er togforbindelse til Århus. Dessuten er bussforbindelsene gode.  Adressen er Stationspladsen 2, (Malling).

Det gamle Mejeri

Denne gourmetrestauranten er kjent for å yte sine gjester god service. Menyen til Det gamle Mejeri tilpasses råvarer og årstider, og du vil garantert få en flott matopplevelse. Åpent for lunsj onsdager og søndager (1200 til 1500) og for lunsj og middag torsdag til lørdag (1200 - sent). Den flotte bygningen med den gode restauranten finner du på Vilhelmsborg Bedervej 101 i Mårslet.

Italia

Finnes det noe bedre navn på en Italiensk restaurant enn Italia? Denne restauranten gir rimelig og god italiensk mat til hele familien.  Faktisk ble Italia kåret til den beste familierestauranten i Århus i 2008. Og det er like koselig her uten familien på slep. Adressen er Åboulevarden 9.

Det Grønne Hjørne

Kanskje skal du rett og slett prøve en buffet-restaurant når du er i Århus? Ikke la deg lure av fasaden til Det Grønne Hjørne der det ligger i Frederiksgade 60 i Århus. Her får du kvalitet! Velg fritt mellom lam, kylling, salater og oster. Og mye deilig frukt og kaker. Er du sulten så er dette stedet for å gå for å få en solid posjon mat til rimelig pris. NB! Drikke inngår ikke i buffet-prisen.