Forsidebilde SurfersBeach

Fransk Polynesia

Fransk Polynesia

Hovedstad: Papeete (Tahiti)
Folketall: 278,963 (July 2007 est.)
Tidsforskjell fra Norge: -11 timer vintertid, -12 timer sommertid
Valuta: Comptoirs Francais du Pacifique franc (XPF)
Offisielt språk: Fransk og polynesisk
Nasjonaldag: 14. juli
Religion: Kristendom
Landegrenser: ingen. Øygruppe i Stillehavet.
Styreform: Republikk. Fransk oversjøisk territorium, med delvis selvstyre innenfor den Franske Republikk.
Klima: Tropisk.

Fransk Polynesia

Fransk Polynesia og landets historie
Uten at de vet det selv, er det antagelig Fransk Polynesia folk flest tenker på hvis du sier ordene "Tropisk Øyparadis". Det er ikke mer enn drøye 210 år siden europeere slo seg permanent ned her, etter at oppdagelsesreisende som Ferdinand Magellan og James Cook hadde vært snarturer innom.

Som vanlig måtte de innfødte flykte eller la seg omvende til kristendommen. Hovedøya Tahiti ble et fransk protektorat i 1842, og hele øygruppen er fortsatt et oversjøisk fransk territorium. Tahiti er den største av øyene, 70 % av innbyggerne bor her, og hovedstaden Papeete ligger her.

Fransk Polynesia som feriedestinasjon
En tur til Fransk Polynesia vil ikke bli billig. Flybilletten vil antagelig koste deg minst 11000 kroner, og turen tar nesten et døgn med to mellomlandinger. Det meste her er svært dyrt, ikke minst hotellene. Du bør også pusse opp skolefransken før avreise, de færreste innbyggerene snakker engelsk, og da meget motvillig.

Økonomien er svært avhengig av turisme og subsidier fra den franske stat, og den største eksportartikkelen er Tahitis berømte svarte perler. Utenom serviceyrkene jobber innbyggerne med fiske, på fruktplantasjer eller i jordbruk. Det er minimalt med kriminalitet på øyene.

Selv om Tahiti er den mest kjente og største øya, har den ikke de beste strendene. Tahiti er vulkansk, og sanden her er nesten svart. Det er 118 andre øyer og atoller, den mest kjente er kanskje Bora Bora, som utallige ganger har blitt kalt Verdens Vakreste Øy. Mange vil også huske Mururoa, som var åsted for franske atomprøvesprenginger i 1995. Du kan reise til Fransk Polynesia når som helst på året, her har det aldri vært kaldere enn +16C.

Våre destinasjoner i Fransk Polynesia

Tahiti

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.