Forsidebilde SurfersBeach

Riga Leiebil

Med leiebil i Riga

Gateskilt i VilniusMed leiebil kan du reise til begge de andre hovedstadene i Baltikum: Tallinn og Vilnius. Mulighetene er mange, og avstandene er ikke så store.

Avstanden mellom Riga og Vilnius er 300 km. Fra Riga til Tallinn er avstanden 305 kilometer. Helsinki er ikke mer enn 395 kilometer unna.

Husk at veiene ikke er av beste kvalitet. Fra tidligere har trafikanter i Latvia hatt dårlig rykte på grunn av uforsvarlig kjøring. Myndighetene har den senere tid økt kontrollen på veiene, og det er nå forbudt å snakke i mobiltelefon og samtidig kjøre bil.

Jurmala (ca 35 km)
For deg som ønsker en kort tur, anbefaler vi Jurmala. Jurmala ligger en halvtimes biltur fra Riga og har i lang tid vært et ettertraktet kursted. Både tsarfamilien og kommunistledere reiste hit. Jurmala har hatt spahoteller siden 1800-tallet. Omkranset av strender og et bysentrum med mange restauranter, museer og gallerier er Jurmala et godt valg for en utflukt. Du kan ta toget fra Riga dersom du ikke har leiebil. Beste spahotell er Hotell Jurmalas Spa som ligger i gågaten. Alternativt kan du prøve Baltic Beach Hotell.

Tallinn (305 km)
Tallinn er hovedstaden i Estland og er ikke uten grunn mest kjent for sin middelalderbebyggelse. Hele det historiske sentrum er på UNESCOs liste over verneverdige steder. Tallinn har historisk vært kjent for sine fine havner i tillegg til å ha vært en stor markedsplass siden 900-tallet. La deg sjarmere av brosteinsgatene i Tallinn, som var en av hanseatenes byer. Tallinns historie er fascinerende, og gater og byggverk er vitnesbyrd på tidligere tider. Vi anbefaler Tallinn på det varmeste.

Vilnius (300 km)
Vilnius er et sjarmtroll av en by. Tiden da nordmenn knapt kunne plassere Vilnius på kartet og avfeide Litauen som et grått og trist østblokkland, er heldigvis i ferd med å forandre seg. I stedet er det stadig flere som får øynene opp for denne sjarmerende byen, som faktisk har Øst-Europas største middelalderbebyggelse med over 1500 bygninger med renessanse-, barokk- og gotisk arkitektur.


KLIKK HER! Størst og best på leiebiler!

  Gjør et Leiebilkupp nå!