Forsidebilde SurfersBeach

Shopping på Rhodos

Shopping på Rhodos

Du reiser ikke til Rhodos først og fremst for å shoppe. Ønsker du å shoppe moteklær mer enn billige t-skjorter og sandaler, så er det eneste ordentlige alternativet Rhodos by.

Og når sant skal sies, så blir det stadig bedre shoppingfasiliteter der. Butikker som Zara, Bershka, Pull and Bear, H&M og Mango finnes. Ellers er det mye av det som enkelt sagt kan kalles for turistbutikker, og hvor vareutvalget fokuserer på suvenirer og billige ferieklær.  Gamlebyen i Rhodos by, og rundt om på turistsentrene på øya, finner du nok av denne typen butikker.

I gamlebyen (i Rhodos by) finner du også noen basarer som kan være hyggelige å tilbringe tid på.  Et tips er å høre med skreddere om muligheten til å få sydd Klær i kashmir, kamgarn eller Harristweed. Ellers er skinnvarer rimelig og skal du ha en veske, lommebok eller kanskje sko, så kan Rhodos være stedet å kjøpe dette.

Suvenirer fra Rhodos

Bortsett fra mat du kan ta med deg hjem, som typisk nok er olivenolje eller gresk konfekt, så vil turister flest kjøpe med seg noe Keramikk. På Rhodos vil du stadig vekk se utsalgssteder som tilbyr flotte keramikkprodukter som er dekorert med dyr og fugler. Spesielt verdsatt er keramikk fra Lindos.

Også håndverksprodukter laget av kobber og/eller messing finnes det mye av. Hvorfor ikke ta med et flott grillsett hjem?

Sølv- og gullsmykker er populære suvenirer å ta med hjem.  Et alternativ er å kjøpe med seg armbånd av oliventre. En rimelig suvenir som kan være en grei gave.

OBS! Er du på jakt etter antikviteter så kan du nok finne noe fint på Rhodos. Men husk at det kreves eksporttillatelse dersom objektet er fra tiden før 1821.

Markeder på Rhodos

Tar du den 5 kilometer lange turen ut av Rhodos by til stranden ved Zephyros, retning mot Kalithea, så vil du finne det største markedet på Rhodos. Dette kalles laiki og holdes på onsdager og lørdager. Vareutvalget består av det meste du kan tenke deg, men hovedsaklig selges alt av mat, grønnsaker og frukt. Markedet ligger nær den store kirkegården i Kalithea.