Forsidebilde SurfersBeach

Siem Reap Turist

Turist i Siem Reap

 

siem reap pub street

Storhetstiden til Siem Reap og regionen her var fra tidsperioden 800 til 1400 e.kr.  Dette var en tid hvor kongene overgikk hverandre i å bygge stadig større og flottere templer. Siem Reap-området var midtpunktet i det en gang så mektige Khmer-imperiet, som på sitt største strakte seg fra dagens Burma, til Malaysia, Vietnam og Laos. 

Etter å ha blitt forlatt og nesten glemt og overgrodd i flere hundre år, mottar nå templene turister fra hele verden.  Og de er et av de viktigste bidragene til økonomien i Kambodsja.



Photo: "Siem Reap Pubstreet" by Jensre at wikivoyage shared. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Angkor Wat og andre templer

siem reap angkor bayon

Angkor Wat er bare ett av mange templer rundt Siem Reap, og ikke nødvendigvis det du kommer til å bli mest betatt av. Bayon, med sine 54 enorme smilende og mystiske steinansikter [Se bildet over], og Ta Phrom, overgrodd med enorme trerøtter og jungelvegetasjon, nevnes ofte som de besøkendes favoritt.

"Angkor, Bayon (6198899442)" by //www.flickr.com/people/67769030@N07"Angkor, BayonUploaded by russavia. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.  

Etter kambodsjansk målestokk er inngangsbillettene forholdsvis dyre, rundt 130 kroner for et dagsbesøk, cirka det dobbelte for et tredagerspass. Men området er såpass stort og templene så mange og tidkrevende at det kan anbefales å sette av mer en en dag til å utforske tempelområdene. Det kan også være fornuftig å leie en kunnskapsrik guide slik at du også får med deg historiene bak bygningene. En guide koster fra 100 til 140 kroner dagen.

Selv om Angkor Wat er Siem Reaps største trekkplaster, har byen flere attraksjoner å by på. Krokodillefarmen, Miniatyr-Angkor Wat, Landminemuseet og det lokale markedet bidrar til at du lett kan tilbringe en uke i Siem Reap uten å kjede deg. Når du i tillegg kan finne et godt hotellrom for rundt hundrelappen per person per natt i dobbeltrom, og en mettende middag med drikke på restaurant fra 20 kroner, sliter det ikke altfor hardt på reisebudsjettet.

For mer informasjon om Siem Reap og Angkor Wat

Andre byer i Kambodsja som du kan ha interesse av er hovedstaden Phnom Penh og kystbyen Sihanoukville

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.