Forsidebilde SurfersBeach

Formentera turist

Turist på Formentera

formentera la savina turister

Finnes Karibien i Europa, så må det være på Formentera. Hit kommer du ikke først og fremst for kultur og severdigheter. Den store attraksjonen er naturen og strendene. Ja, spesielt de flotte strendene.Atmosfæren på Formentera er avslappet og eksklusivt. Til tross for noen hippier som bor og "jobber" her, og scooterkjørende ungdommer uten platinumkort på innerlomma, er de fleste turistene påkledd dyre merkeklær som er helt sikkert er shoppet andre steder enn på det lokale hippiemarkedet. Det møter antagelig flere pengesterke turister her enn på de fleste andre feriesteder.

Formentera har fortsatt vibber fra 1960- og 1970-tallet. Hit kom Joni Michell og skrev albumet Blue.  Og øya var tilholdssted for Pink Floyd i måneder i strekk.  Formentera er rett og slett stedet hvor du "relaxer" og gir sjelen næring. Det er ikke uten grunn at supermodellene fortsatt rømmer hit til Formentera når Ibiza blir for hektisk.

Oppdag Formentera på egenhånd

Formentera har sykkelstier langs alle veier, og den største turistnæringen ser tilsynelatende ut til å være utleie av sykler, scootere og firehjulinger. Dog i sterk konkurranse med fergetrafikk til og fra Ibiza.

Det er spennende å sykle på oppdagelsesreise rundt om på øya og oppdage dine helt egne "hemmelige" steder. For på Formentera kan du faktisk fortsatt finne øde områder som du kan ha helt for deg selv. Enten det nå er utsiktsplasser eller små strender borthjemt bak skarpe klipper.Puerto de la Savina på Formentera

Det administrative setet på Formentera er byen Puerto de la Savina. Det er også her fergehavnen befinner seg. Fra her går båtene til og fra Ibiza og de andre Baleariske øyene.  I La Savina finner du det du trenger av butikker og restauranter. Men glem alt som heter shoppingsentre og partygater. Det finnes selvsagt noen barer i Puerto de la Savina, men vi tror nok flesteparten av turistene som reiser til Formentera helst frekventerer strandbarene og hotellenes etablissimenter.

Det er flere leilighetshoteller og hosteller i og nær Puerto de la Savina, og mange foretrekker å bo her og ta den korte turen til Parque Natural eller fantastiske Playa de Illetas. Dette fredede naturreservatet byr på særegen flora og fauna, og en fantastisk strand med et herlig badevann.

Playa de Illetas ligger omtrent 10 minutters kjøring fra Puerto de la Savina. Lei deg en sykkel, en moped eller ta en taxi!

Vakre Playa de Es Pujols

formentera playa es pujols

Den største stranden, og nok den mest populære på Formentera er Playa de Es Pujols. Den byr på finkornig hvit sand og det klareste badevann du kan tenke deg.

Flotte strandbarer og strandrestauranter serverer komplette måltider, fra enkle salater til 5-retters middag. Prisene er slett ikke lave, men som sagt, du reiser mest sannsynlig ikke til Formentera for å ha en budsjettferie.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.