Forsidebilde SurfersBeach

Menorca Bli kjent

Bli kjent på Menorca

menorca mahon 3

Menorca, (Minorca), er en øy tilhørende Spania. Menorca er den østligste og nest største av øygruppen Balearene, (Islas Baleares). Kun Mallorca er større.

I størrelse strekker Menorca seg over ca. 700 km2, og antall innbyggere er i overkant av 90 000. Administrasjonssenter og største by er havnebyen Mahón.



Menorca har tallrike megalittiske minnesmerker fra en tidlig keltisk befolkning. Øya ble okkupert av britene i 1708, senere av Frankrike, før den ble spansk igjen i 1782. Sytten år senere ble Menorca igjen erobret av britene før øya ble spansk for godt i 1802.

Den lange perioden under Storbritannia har satt sine spor. Den Menorcanske dialekten har sågar noen britiske ord som benyttes den dag i dag. Og i hovedstaden og administrasajonssenteret Mahón vil du se flere typiske britiske bygninger.

I dag er nærmere 75% av Menorca beskyttet naturområde. Øyas flora og fauna er unik, men en stor del av øyas landområder er også dekket av krattvegetasjon (macchia og garrigue). Det er lite skog på Menorca.

For den perfekte oversikten over Menorca besøker man Monte Toro, nær Es Mercadal. Dette er øyas høyeste punkt og byr på panoramautsikt!

Ellers er Menorca kjent for sin spesielle sorte hesterase, og under festivaler vil du se disse hestene og deres stolte ryttere, såkalte caixers, over alt. Ikke minst vil du se disse i den gamle hovedstaden Ciutadella som er den store festivalbyen.



Den gamle hovedstden Ciutadella

Den gamle hovedstaden på Menorca heter Ciutadella og befinner seg helt vest på øya. I Ciutadella finner du en meget sjarmerende gammelby som domineres av Menorcas store Katedral.

Ciutadella har en lang historie bak seg og var blant annet under arabisk styre, den gang under navnet Medina Minurqa.

"Hovedstaden" Mahon på Menorca

Maó eller Mahon er administrasjonssetet og "hovedstaden" på øya. Mahón er nær sagt plassert så langt unna den gamle hovedstaden som mulig. Med andre ord finner du Mahón helt øst på Menorca.

Mahón er kjent for sine mange spisesteder og barer og ikke minst sin flotte havn. Dette er sigende den nest største naturlige dypvannshavnen i verden etter Pearl Harbour (USA).

Mahón er Menorcas beste shoppingby og har en del kulturelle innslag i form av teater og museér.

Mahón skal også etter sigende være opphavsstedet til majonesen. Opprinnelsen til navnet mayonnaise kommer derfor fra bynavnet Maó eller “Maonesa” som byen også ble kalt.

Turistbyer på Menorca

De viktigste turistområdene er langs sydkysten og inkluderer småbyer som Santo Tomas, Son Bou, Cala en Porter, Binibeca, Punta Prima and S'Algar.

En annen meget familievennlig og rolig by er Santa Galdana hvor du også finner "Den magiske kran-fontenen".

Naturparken Parque Natural

Hjertet i den UNESCO-listede faunaen på Menorca er Parc Natural de S'Albufera des Grau. Dette er stedet å besøke for alle naturelskere. Ikke minst er det et fantastisk sted for å se en rekke sjeldne trekkfugler.

Parc Natural de S'Albufera des Grau ligger nordøst på Menorca, ca. 13 kilometer nord for Maó.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.