Forsidebilde SurfersBeach

Menorca Strender

Strender på Menorca

menorca playa punta prima

Det er så mange flotte strender på Menorca at det blir helt umulig å få med alle i liten reiseguide. Vi har gjort et utvalg av “turiststrender” som dekker hele Menorca. Dermed finner du en god strand uansett hvor på øya du vil bo.



Men husk at Menorca ikke er større enn at dere selv kan reise rundt og finne deres egne favorittstrender. Enten dere nå gjør det med leiebil, sykkel eller med hjelp av apostlenes hester.

Punta Prima

For mange vil den lille fiskelandsbyen Punta Prima være den logiske feriefavoritten. Punta Prima ligger helt sørøst på Menorca, kun 10 - 15 kilometer fra både hovedstaden Maó og flyplassen.

Punta Prima våkner til liv når sommeren kommer. Da flokker turister hit, uten at stranden eller strandpromenaden på noen måte føles overfyllt.

Stranden på Punta Prima er hvit og finkornet og vannet er så klart du kan tenke deg. Noen ganger kan det være skumle strømforhold her, men Playa Punta Prima har badevakter på stranden og i vakttårn.

Stranden har også utleie av solsenger og parasoller og en fin strandbar med alt du skulle ha behov for. Eventuelt er det kort vei til en rekke andre restauranter og barer.

NB! Ønsker du solseng så kom tidlig.

Cala en Porter

Vest for Punta Prima og sør for flyplassen finner du Cala'n Porter. Her ligger en kjent ferieresort og ut av ferieleilighetene går du raskt ned til en flott strand som har alt av fasiliteter fra mulighet til å bedrive vannsport til leie av solsenger.

Cala Galdana

Stranden Cala Galdana ligger også på den sørlige kysten, men ganske langt vest på Mallorca. Avstanden fra Ciutadella de Menorca er ca 25 kilometer med bil. Cala Galdana sies av mange å være den vakreste stranden på Menorca. Ikke minst pga at bukten er omgitt av vakre barnålstrær. Stranden har naturligvis alt av fasiliteter.



Cala Turqueta

Liker du strender uten kommersielle innslag så skal du besøke Cala Turqueta. Denne stranden er en av Menorcas "hemmeligheter". Her er det begrenset med parkeringsplasser så vær smart og kom tidlig. Husk å ta med deg mat og drikke.

Cala Turqueta ligger rett vest for Cala Galdana, og kun 14 kilometer fra Ciutadella. Men selv om Cala Turqueta og Cala Galdana ligger noen få kilometer fra hverandre i luftlinje, er bilveien mellom de to strendene betydelig lengre.

Son Parc

Hele familiens favorittstrand på Menorca må være Son Parc. Stranden er stor, sanden er hvit og finkornig, og badevannet grunt og trygt de første tyve meterne. Son Parc har alt av fasiliteter og i tillegg finner du godt med parkeringsmuligheter hvis du kjører bil.

Stranden Son Parc ligger ca 24 kilometer nord for hovedstaden Maó, nesten midt på øya.

Arenal d'en Castell

Like øst for Son Parc finner du feriestedet Arenal D'en Castell. Stranden her er flott og passer ypperlig for familier på ferie. Stranden ved Arenal d'en Castell har alt av fasiliteter inkludert badevakter, strandbarer og utleie av utstyr for vannsport.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.