Forsidebilde SurfersBeach

Menorca attraksjoner

Attraksjoner på Menorca

menorca mahon mercat des claustre 2

Det er ikke til å komme fra at Menorca først og fremst er en ferieøy for deg som søker sol og bading. Men det finnes attraksjoner på Menorca. Også utover rene naturopplevelser. Her er et utvalg av det beste Menorca har å by på av attraksjoner og severdigheter.



Utsikten fra Monte Toro

Den åpenbare attraksjonen på Menorca er naturen. Ta for eksempel turen til Menorcas eneste fjell, Monto Toro (358 m.o.h.). Fra her har du panoramautsikt over Menorca. Er du heldig slik at det er fullstendig klarvær, så skal det være mulig å se helt til Mallorca.

"Hovedstadsbyene" Ciutadella og Maó

Gamlebyen i Ciutadella er et mylder av labyrinter som gjør det hele svært så eksotisk. Byens historie strekker seg mer enn 2000 år tilbake i tid. En gang tilhørte Ciutadella araberne, og lød navnet Medina Minurqa. Ciutadella var den gamle hovedstaden på Menorca.

Den nye hovedstaden, Maó (eller Mahón) har et av verdens største naturlige havneområder og har forøvrig mange spor etter det britiske styret på 1700-tallet. Det historiske sentrum er koselig med sine mange restauranter og kafeer.

Megalittiske monumenter

Menorca kniver helt i verdenstoppen med tanke på antall megalittiske monumenter i Middelhavsområdet. Det vi snakker om er store steinmonumenter som skrives tilbake til Talayotkulturen som eksisterte lenge før Kristi fødsel. På Balearene er det kun Mallorca og Menorca som har spor etter denne kulturen.

Du vil finne enorme oppreiste steiner med en tilsvarende stor stein på tvers på toppen (altså en enorm T eller et bord om du vil) og du vil se tusenvis av kilometer med steinmurer langs veier og i landskapet forøvrig.

Vi anbefaler at du tar turen til Talati de Dalt noen få kilometer vest for hovedstaden Maó.

Festningene La Mola og Marlborough

Menorca har to flotte festninger. Disse ligger øst på Menorca, ved fjordåpningen som er starten på innseilingen til hovedstaden Maó. Disse festningene var en viktig forsvarsinnretning for Menorca.

Ta turen til Es Castell og bestill f.eks. vanntaxi derfa til La Mola. La Mola holder åpent i høysesongen (juli og august) 1000 til 2100. Begrenset åpningstider i andre måneder.

NB! Stengt mandager. Sjekk hjemmeside for detaljer, www.fortalesalamola.com 

La Mola sto ferdig i 1875. Festningen Marlborough er betydelig eldre. Den ble bygget av Sir John Churchill tidlig på 1700-tallet. Denne festningen har forøvrig blitt benyttet i strid flere ganger. I Marlborough festning finner du i dag et museum.

Fort Malborough er åpen alle dager, men har begrenset åpningstid søndager og mandager. Tirsdager - lørdager er Fort Malborough åpent fra 0930 til 2015 og søndager/mandager fra 0930 til 1430.

Marlborough festning ligger nær Cala de Sant Esteve.



Museo de Menorca

Er du historieinteressert så besøk gjerne Museo de Menorca i Maó, nærmere bestemt på Plaza de Sant Francesc.

Cathedral de Menorca

Den store katedralen i Ciutadella (adressen er Carrer Cal Bisbe Torres, 8) er verdt å se nærmere på. Byggingen starter i år 1300 og litt over 60 år senere sto den store katalanske gotiske kirken ferdig. I 1812 ble fasaden bygget om i en neoklassisk stil, men grunnet ødeleggelser under spanskekrigen (1936) ble den originale fasaden gjenskapt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.