Forsidebilde SurfersBeach

Turist på Lanzarote

Turist på Lanzarote

lanzarote san gabriel

Lanzarote er i våre dager naturligvis først og fremst en turistøy med fokus på sol og bad. Men fortsatt spiller jordbruk en viktig faktor i hverdagslivet til de fastboende. 


Photo by Wiseguy71 - Own work, CC BY 3.0, WikimediaTa deg gjerne turer rundt om på øya for å oppleve det ekte Lanzarote. Her jobber lokalbefolkningen med geiter og sauer, ja endog kameler finnes det folk som driver med. Langs kysten finner du flere genuine fiskelandsbyer som er herlige bekjentskaper borte fra turistenes støy og stress.

Naturelskere besøker grottene i nord og også naturparken Timanfaya som er navnet på nasjonalparken nordvest på Lanzarote. Der i nord er klimaet annerledes enn i det tørre syd, som ligger i le for regnskyllene, og derfor er hvor de fleste turistresortene ligger.

Hovedstaden Arrecife

Arrecife er hovedstaden på Lanzarote og befinner seg på østkysten, og nær sagt like langt fra nordspissen som sørspissen. Byens innbyggertall er i underkant av 60.000 og man forstår med det at her finnes et stor utbud av restauranter, butikker og kulturinstitusjoner. Det er også her ved hovedstaden at Lanzarotes internasjonale flyplass ligger.

En viktig severdighet i Arrecife er borgen San Gabriel som ligger på en øy like utenfor byen, se bildet først i artikkelen.