Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Siena

Spise i Siena

siena nannini

Tar du turen til Siena er du helt sikkert klar over at byens beliggenhet er i Toscana. Få områder i Italia er mer kjent for sin mat og vin enn nettopp Toscana.Mattradisjonen i Toscana kommer fra "cucina povera", det vil si fra den tiden det var arme kår på den italienske landsbygda, og kokkene måtte være kreative i bruken av de enkle råvarene som var tilgjengelig.

Selv om restaurantmenyene i Siena i dag ikke står tilbake for noe av det du opplever i langt større byer er det fortsatt olivenolje, brød, ost, skinke og salami som danner basis for nær sagt alle måltider.

Spesialiteter i Siena

Siena er kjent for sin spesielle pasta kalt pici og sin smakssterke kake med navnet panforte. Denne kaken har ingredienser av nøtter og kandiserte frukter og fås kjøpt over alt i byen.

Vin og Toscana er synonymer. Her får du to tips. Sør for Siena ligger distriktet Montalcino og fra her kommer det gode viner på rekke og rad. Vi må også nevne Chianti-distriktet som sikkert alle i Norge kjenner fra før. Chianti befinner seg mellom Firenze og Siena og er en annen kjent region for kvalitetsvin.

Iskrem er en spesialitet i Italia, og Siena er ikke noe unntak. Mange italienere vi kjenner ser opp til familien Nannini, ikke minst på grunn av iskremproduksjonen. Du finner et verdig utsalgssted for iskremen til familien Nannini i gaten Via Banchi di Sopra, 24, (se bildet først i artikkelen).Noen utvalgte restauranter i Siena

Il Pomodorino

Den beste pizza-restauranten i Siena er antagelig Il Pomodorino i gaten Via Camporegio 13. Pizzaene bakes på samme måte som i Napoli og restaurantens vindusbord gir dessuten flott utsikt på kjøpet.

Cacio e Pere

Er du ung, i alle fall til sinns, så besøker du Cacio e Pere i gaten Via dei Termini 70. Dette stedet er en slags kombinasjon av galleri/bar/restaurant/konsert-hus og byr på grei mat i en avslappet og hyggelig atmosfære, annerledes enn mye annet i Siena.

Osteria Da Divo

Ikke mange meter fra katedralen i Siena finner du restauranten Osteria Da Divo. Dette er stedet hvor du kan gjenoppleve den gamle toscanske atmosfæren med sterke etrusiske føringer.

Vinmenyen er stor og dekker bokstavelig talt hele Italia og mye av verden for øvrig, og holder høy kvalitet. Maten er noe du vil huske lenge og menyen inkluderer naturligvis Bistecca (kjent Toscansk/florentinsk T-bone steak).

Prisnivået er på norsk nivå, men du får en kvalitet og atmosfære for pengene du skal lete lenge etter hjemme. Adressen til Osteria Da Divo er Via Franciosa 25/29.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.