Forsidebilde SurfersBeach

Barn i Siena

Barn i Siena

siena tourist children

Det er spennende for barna å bli med på ferie til Siena. Byen vekker fantasien til selv den mest dorske krabat, og finnes det barn som ikke vil løpe rundt på Piazza del Campo spisende på en gelato?



Italienere elsker barn og barn elsker italiensk mat og italiensk iskrem. Siena er ikke noe unntak fra det. Rundt Piazza del Campo finner du pizzarier og isbarer som både er rimelige og gode.

Varme dager i Siena

Er det for varmt å gå rundt i sentrum så vit at det finnes grønne oaser i og ved Siena. Sågar kan du finne offentlige bad.
Sienas flotte botanisk hage er et ypperlig sted å besøke med barn. Eller for den saks skyld skaffe seg selv litt sjelero. Det er gratis inngang til hagen. Stengt søndager og høytidsdager. NB! Hagen stenger som regel så tidlig som klokken 1500 på hverdager og klokken 1230 på lørdager. Adressen er Via Pier Andrea Mattioli, 4.

Parken Piscina Communale og Piazza Giovanni Amendola

Tar du turen til Piazza Giovanni Amendola så finner du byens offentlige svømmebasseng. De lokale kaller området for Piazza d’Armi i tilfelle du spør noen om veien. Beliggenheten er ganske nøyaktig 1,5 kilometer nord for Piazza del Campo, gå mot jernbanestasjonen og parken Piscina Communale.

Ønsker du utendørsbasseng i stedet så tar dere en «utflukt» til utendørsbassenget Piscina Acquacalda. Piscina Acauacalda tilhører et idrettsanlegg som ligger ved gaten Via Luchia Banchi ca. 4,5 kilometer nordvest for Piazza del Campo.

Alternativt så kan dere innlosjere dere på et hotell med basseng. Hotel IL Giardino i Via Baldassarre Peruzzi, 33 er et av svært få sentrumsnære hoteller med basseng.



Fotball i Siena

Besøker du Siena om høsten, vinteren eller våren, og du er litt heldig, så kan du ta turen ned til stadio Artemio Franchi og se A.C. Siena spille fotballkamp. Er du ekstra heldig så matcher ditt besøk et år Siena spiller i den aller øverste serien og at mostanderen er et av de absolutte topplagene i Italia.

Klatreturer og museum for barn i Siena

Ta med barna opp til toppen av Torre del Mangia, et 88 meter høyt tårn og det høyeste i Siena. Beliggenhet på Piazza del Campo. Utsikten er formidabel. Hvis barnet er litt for ung til å klatre til topps i Torre del Mangia er alternativet å ta turen til katedralen og klatre til topps der.

Og mens man er ved katedralen så vit at Siena har et museum som heter Maria della Scala Museum og som har en egen avdeling dedikert barn. Her finner du interaktive installasjoner og barnevennlig kunst. Beliggenheten er ved katedralen og Piazza del Duomo.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.