Forsidebilde SurfersBeach

Leiebil i Salzburg

Leiebil i Salzburg

bad gastein turist2

Skal du være lenger enn en langweekend i Salzburg må du nesten inkludere leiebil i ferien. Alternativet er selvsagt tog i disse miljøtider. Men bilen gir deg en helt annen fleksibilitet. Og skal du nyte den fantastiske naturen Østerrike har å by på, så vil alternativet til leiebil være inngående lesing av tog/bussruter samt ta i bruk drosje.

 

Veiene i Østerrike holder ikke overraskende samme fine standard som i Tyskland. Beveger du deg opp i fjellene er det selvsagt både svingete og bratt, men slik er nå en gang verden. Husk bare at Salzburg er et trafikknutepunkt, og motorveiene i nærheten kan ha mye trafikk. Ja, faktisk langt mer enn du er vant med. En gps i bilen kan være en tidsredder av rang når motorveien står bom stille.

Det er nok av bilutleieselskaper i selve Salzburg by. Det er naturligvis også mulig å leie bil på flyplassen eller omkringliggende landsbyer/dorfer. Salzburg er ikke en vanskelig by å kjøre by i, med unntak av gamlebyen selvsagt. Så ikke vær redd for å bestille bil på nettet og hent bilen i Salzburg.  Prisene på leiebil er slett ikke ille i Salzburg, og lavere enn f.eks. i Norge. Sommeren er varm, så bruk seriøse utleieselskaper med nye biler. Aircondition er obligatorisk.

Vi har følgende forslag på byer du kan besøke med leiebil fra Salzburg.

Munchen - ca. 150 km fra Salzburg

München har heldigvis langt mer enn Oktober-festivalen å by på. Byen har en storslagen barokkarkitektur, ikke minst på den historiske markedsplassen Marienplatz som er blant de flotteste vi vet om. Og Munchen byr på mange flotte musèer og gallerier. Alle vil like München siden dette er en usedvanlig livsglad by. Dog er det ikke en spesielt rimelig by. Husk at regionen er blant de mest velstående i Europa, noe de mange Mercedesene, Porchene og ikke minst BMWene bevitner.  

Bad Gastein ca. 105 km fra Salzburg

Denne aristokratbyen i Gasteiner-dalen drøye 10 mil rett sør for Salzburg er vel verdt å besøke, sommer som vinter. Her er flotte overnattingssteder, enormt med ufluktsmuligheter og et hyggelig uteliv. Enkelte perioder på vinterstid preges byen av de litt yngre besøkende som tester skiferdigheter og antall øl de kan drikke. Ellers i året er dette perfekt for alle oss andre.

Lei sykkel, gå til fots eller bruk taubanene for de ultimate naturopplevelsene i Østerrikes alper med Bad Gastein som utgangspunkt.

Wien - ca. 300 km fra Salzburg

Hovedstaden i Østerrike ligger ca. 300 km. øst for Salzburg. Du kan selvsagt velge veier utenom autobahn, men regn da med ca 80 kilometer lenger vei. 

Wien er synonymt med skjønnet og eleganse. I tillegg har byen blitt modernisert og pusset opp etter alle kunstens regler. Det betyr at Wien presenterer seg for deg i all sin prakt med flotte plasser, staselige bygg og en aktiv kulturscene i tillegg til alt det som moderne storbyer kan gi av gleder når det gjelder mat, shopping og uteliv.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.