Forsidebilde SurfersBeach

Festivaler i Valencia

Festivaler i Valencia

Valencia Las Fallas

Valencia-regionen er et oppkomme av festivaler. Og bredden på temaer er stor. Her kan absolutt alle oppleve noe som er verdt å få med seg. Det være seg religiøse festivaler til musikk- og matfestivaler. Legg til sprø festivaler som La Tomatina og gatefester for hele familien som Las Fallas, så forstår du hva som er i vente.

Fallas-festivalen (mars)

Et av de beste påskuddene for å besøke Valencia, er den årlige Fallas-festivalen, en fem dagers gatefest med gratis konserter og danseoppvisninger, tyrefektning, kostymeopptog og markeder. Alt sentreres rundt hundrevis av digre, dekorative og ofte satiriske figurer, som plasseres ut på gater og torg over hele byen. Ved festivalens slutt går de opp i flammer til stor jubel for tilskuerne.

De fleste av de over to millioner besøkende til Valencia under festivalen er spanjoler, men denne spanske hemmeligheten er nå i ferd med å sprekke. Absolutt verdt et besøk!

San Vicente Ferrer (påsken)

I påsken er det feiring av San Vicente Ferrer som er en helgen av Valencia. Det opprettes 13 ulike møteplasser i byen hvor miraklet med San Vicente Ferrer kan oppleves.

Semana Santa Marinera (påsken)

Påsken byr også på Semana Santa som starter palmesøndag og varer hele påfølgende uke inkludert lørdag. Dette er en gammel tradisjon og du vil høre musikk og klokkelang i hele Valencia.

Mest spesielt med Semana Santa Marinera er avslutningsdagen (lørdagen) hvor kirkeklokkene begynner å ringe midnatt og folk i nabolaget kaster potter med leirjord ut av vinduene. Denne tradisjonen kalles for Trenca de Perols.

Feria de Julio (juli)

Som navnet tilsier så er det en stor julifest i Valencia. Festivalen (eller festen om du vil) har tradisjoner tilbake til 1871. Festivalen vokser kontinerlig i størrelse.

Et høydepunkt under festivalen er blomsteropptoget hvor kvinner kaster blomster fra kjøretøy (flåter) rundt omkring i byen. Dette er bokstavelig talt en blomsterkamp som utspiller seg blant kvinnene.

Festivalen byr ellers på alt fra tyrefekting til fyrverkeri og konserter. Feria de Juli varer i prinsippet hele måneden.

Our Lady of the Foresaken (la Geperudeta)

Den andre helgen i mai er det festival med kveldskonsert på Plaza del Virgen i Gamlebyen, fyrverkeri på bredden av elven Turia (som egentlig ikke finnes lenger) og påfølgende søndagsmesse i friluft.

Om ettermiddagene er det gjerne prosesjoner i gatene i Gamlebyen.



La Tomatina (august)

I den lille byen Buñol, fire mil vest for Valencia kan du delta i verdens største matkrig. Her møtes over 20000 mennesker for å kaste utallige tomater på hverandre på den siste dagen i byens årlige festival. Festivalen finner sted i månedsskiftet august og september.

Nasjonaldagen for Valencia (oktober)

Den 9. oktober er den offisielle nasjonaldagen for Valencia. Dette er dagen da Kong James I offisielt ankom Valencia og befridde byen fra sine Mauriske herskere. Festivalen utspiller seg over hele Valencia.

Den 9. oktober har mange likhetstrekk med Valentines day for dette er dagen menn i Valencia gir kvinner en "Mocadora", dvs. et slags marsipangodteri.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.