Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i Trondheim

Attraksjoner i Trondheim

trondheim nidarosdomen

Trondheim er en av Norges største og viktigste byer, og i norsk målestokk har byen en rekke severdigheter og attraksjoner å by på. Den aller største (bokstavelig talt) attraksjonen er selvsagt verdens nordligste domkirke og katedral, Nidarosdomen.



Nidarosdomen

Nidarosdomen er Norges viktigste kirkebygg og eneste katedral. Bygget mellom 1070 og 1300 på stedet hvor kong Olav II (Haraldsson) den hellige skal være begravet.

Folkemuseet

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg Alle, er et av landets største kulturhistoriske museer .  

Rustkammeret og Hjemmefrontmuseet

Rustkammeret og Hjemmefrontsmuseet er to museer i ett, som tar for seg henholdsvis Norges militære historie helt tilbake til vikingtiden, og motstanden under naziokkupasjonen. 

Sykkelheisen

Sykkelheisen Trampe ble bygget i 1993 og er verdens første heis beregnet for syklister.

Munkholmen

Munkholmen er en liten øy i Trondheimsfjorden, med en lang historie som kloster, rettersted, festning og fengsel. Idag er øya fredet og et populært utfluktssted på sommeren.

Lerkendal stadion

Lerkendal er hjemmebanen til det som har vært den ledende fotballklubben i Norge de siste tiårene, Rosenborg BK. Lerkendal er den arenaen hvor det størst sannsynlighet å se noen andre av Europas Europas fremste lag, enten i Champions League eller i Europa League.

Trondheim Kunstmuseum

Trondheim Kunstmuseum, Bispegata 7b. Museet ligger rett ved Nidarosdomen og viser faste og skiftende utstillinger av norsk og utenlandsk billedkunst. Største del av samlingen består av norsk billedkunst fra ca 1820-2000.

Ringve Museum  

Ringve Museum, Lade Alle 60. Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter med samlinger fra hele verden.