Forsidebilde SurfersBeach

Leiebil i Parma

Leiebil i Parma

bologna basilica di san petronio2

Det er ingen sak å ha leiebil i Italia. Nord-italienere kjører sivilisert, veiene er stort sett av meget god kvalitet og trafikkreglene skiller seg ikke nevneverdig fra hva du kjenner fra før. Dessuten er det ikke skremmende priser på leiebil. Bestill gjerne på internett for å slippe stresset under ferien!

Det er heller ikke noen sak å ta toget i Italia. Toget er både hurtigere, rimeligere og har oftere ruter enn hva du kjenner fra Norge. Men ingen ting slår bil hvis du skal ha fleksibilitet og kombinere flere reisemål.

Leiebil AEKLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

 

Vi foreslår følgende reisemål hvis du har Parma som base.

Bologna

En av byene Parma konkurrerer med i matveien er storesøster Bologna som befinner seg ca 100 km sørøst (se bildet først i artikkelen). Fra Parma kjøres strake veien langs A1/E35 og turen tilbakelegges på en time. Bologna byr på så utrolig mye at du garantert ikke får med deg alt selv om du starter utflukten grytidlig på morgenen. 

Bergamo og Gardasjøen.

Vakre Bergamo er alltid en fryd å besøke. Byen ligger ca 160 kilometer fra Parma sentrum. Enkleste måten å komme til Bergamo fra Parma er å kjøre motorveien A21 via Cremona og Brescia.

Besøket til Bergamo kan med hell kombineres med badetur til Lago di Garda, eller Gardasjøen. Dette er Italias største innsjø og et populært reisemål og badested for både italienere og turister. Det finnes en rekke pitoreske landsbyer (som raskt blir badebyer om sommeren) rundt hele Gardasjøen.

Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano

Er du glad i vakker natur skal du absolutt ta turen på drøye tre timer til Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano. Fantastisk vakre fjell med masse muligheter til hiking, bading, sykkelturer, hesteriding og mye annet.

Monte Prado og Monte Cusna er to av fjellene her som strekker seg mer enn 2000 meter over havet. Monte Prado ligger helt på grensen til Toscana og begge de nevnte fjellene ligger sør i nasjonalparken. Avstanden fra Parma til Parken er ca 130 kilometer. Men her er det ingen motorveier slik at du må beregne god tid.

Det finnes en rekke landsbyer som byr på overnatting og turistservice rundt omkring i hele nasjonalparken. Les mer om Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano her: http://www.parcoappennino.it 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.