Forsidebilde SurfersBeach

Sport i Parma

Sport i Parma

parma calcio

Er du av dem som anser vandreturer er sport, så byr Parma på nok av muligheter. Legg til sykkelturer og hesteridning og du har et mangfold av muligheter til å oppleve de naturskjønne omgivelsene rundt Parma by.

Med sin nærhet til metropolen Milano er det ikke til å unngå at flesteparten av de større internasjonale sportsevenementene foregår der. Og Milano har naturlig nok de mest kjente fotballklubbene og største arenaene. Men Parma har også mye å by på når det gjelder sport.

Parma og Fotball

SSD Parma Calcio er byens stolthet. Klubben ble stiftet i 1913 og spiller sine hjemmekamper på Stadio Ennio Tardini. Stadio Ennio Tardini tar opp til 27900 tilskuere. Adressen er Viale Partigiani d'Italia 1, ikke langt fra sentrum av byen.

SSD Parma har vunnet den italienske cupen tre ganger og er en gjenganger i den øverste serien.

Parma og Amerikansk fotball

Parma Panthers er navnet på laget som spiller amerikanske fotball i Parma. Parma Panthers er et av de bedre nasjonale lagene.

Parma Panthers spiller på Stadio Ennio Tardini slik som byens fotballag gjør.

Golf nær Parma

Det finnes fire golfbaner nær Parma sentrum. Den nærmeste heter CUS Parma asd og befinner seg i Parco Area delle Scienze. Dette er så nære bygolf du kan komme.

Du har følgende andre flotte golfbaner nær Parma: Parma Golf Vigatto, Golf del Ducato og Golf Salsomaggiore (ved 105A Localita Casa Carncini).