Forsidebilde SurfersBeach

Med barn i Parma

Med barn i Parma

Det er ingen sak å besøke Parma med barn. Men har du barnevogn så vit at det finnes mange gater med brostein i Det historiske sentrum.

Italienere elsker barn og det er ingen sak å la de små bli med på restauranter, kirker og attraksjoner ellers. På den annen side er italienske barn ofte vant til sene kvelder på f.eks. restaurant, og kanskje ditt barn får et annet støynivå?

Uansett, italiensk mat, drikke og ikke minst iskrem er alle barns favoritt.

Parma har en rekke parker og grøntanlegg, i tillegg til en stor botanisk hage som ikke ligger langt fra Det historiske sentrum. Med andre ord er det mange grønne rom hvor barn og ungdom kan leke, slappe av og kjøle seg ned på varme sommerdager.

En parkfavoritt er Parco Ducale som ligger vest for elven som deler byen i to. Her finner du innsjøer, lekeparker, sportsanlegg og ikke minst hyggelige utecaféer. Et alternativ er Parco Cittadella som befinner seg sør for det historiske sentrum. Også her finner du gode lekeplasser for barna. Og gressmatter hvor det passer å finne frem fotballen.

Oppdagelsestur i Parma

Barna vil raskt kunne oppfatte de snirklete brosteinsbelagte gatene som spennende. Og det å ta turen innom domkirken eller det fantastiske dåpskapellet vil sette fantasien i sving for både store og små.

Det finnes også flere spennende monumenter som alle vil sette pris på å se. Et slik at er partisanmonumentet som befinner seg ved Piazzale della Pace, like ved paradegaten Via Garibaldi.



Castello dei Burattini

Tar du turen til gaten Via Melloni og stikker innom nr. 3 så vil du være ved et palass som er dedikert til dukker. Castello dei Burattini er paradiset for alle de som fascineres av dukker. Og ikke tro at det bare er for de minste. Her finnes en stor samling dukker som favner bredt og gleder alle!

Dukkemuseet og Via Melloni nr 3 ligger kun 250 nord for Domkirken (Piazza del Duomo), dvs. retning mot stasjonen.