Forsidebilde SurfersBeach

Bli kjent i Granada

granada city view

Granada er en forholdsvis stor by med sine drøye 243 000 innbyggere. Beliggenheten ved foten av fjellkjeden Sierra Nevada, hele 738 meter over havet, gjør noe med Granada som by og dens innbyggere. Men som ellers i Andalucia her sør i Spania, er temperaturen stort sett behagelig, (med unntak om sommeren som gjerne er ubehagelig varm). 



Alhambra

granada alhambra 1

Alhambra er stedet "alle" drømmer om å besøke når de kommer til Granada. Alhambra befinner seg nordøst for sentrum, øst for Albacín og sydøst for Sacromonte. Ta utgangspunkt i Plaza Nueva og gå den småbratte turen opp Cuesta de Gomérez til La Alhambra. 

Alhambra er først og fremst det beste fra arabisk kultur og gir sine besøkende en blanding av romantikk og mystikk. Dessverre er du ikke akkurat alene her. Det myldrer bokstavelig talt av turister i Alhambra.n

Alhambra byr på vakre hager, praktbygg, fontener og fiskedammer. Her er også et festningsverk med barakker og vakttårn. Det er kun noen få spisesteder og et par hoteller i Alhambra, men området rundt byr på nok av mat, underholdning og overnattingssteder. Det er nok av busser og drosjer som tar deg rimelig til og fra sentrum hvis du blir lei av å gå.

Sentrum av Granada

Granada har et lite historisk sentrum og omfatter byens mektige katedral og gatene Calle Gran Via de Colón og Calle Reyes Catolicos. Sentrum avsluttes ved torget Plaza Nueva som alltid syder av liv og røre.

I sentrum av Granada finner du mengder av tapasbarer og andre spisesteder i tillegg til Mercado San Augustin, som er et kjent matmarked. Sentrum er naturligvis også hjertet i byen for de shoppingglade.

Albaicin (Albayzin)

granada puerta de elvira

Puerta De Elvira er en av inngangsportene til det gamle arabiske nabolaget Albaicin (Albaycin)

Albaicin (eller Albayzin) er navnet på det gamle arabiske nabolaget i Granada. Dette nabolaget er populært blant turister både på grunn av arkitekturen og de mange spennende basarene/butikkene.

Albaicin (Albayzin) har en historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid, og den gangen var området forskanset bak bymurer som ikke lenger eksisterer.

Området ses tydelig fra Alcazaba (festningsdelen av Alhambra) der det ligger nord for elven Darro og strekker seg opp langs åskammen. Albaicin rammes inn av Calle Elvira på vestsiden, fra Puerta De Elvira og ned til Katedralen. Bydelen følger så elven Darro østover helt til Mirador de la Vereda de Enmedio. Albaicin strekker seg oppover åsen helt til Aljibe de la Cruz de Piedra. Albaicin grenser mot Sacromento. Mange av gatene er kun trange smug som gir behagelig skygge på solfylte sommerdager.

Albayzin er i dag et sentrum for kunstnervirksomhet og et sted hvor bohemene trives. Plaza Mirador de San Nicolas kan beskrives som hjertet i Albayzin og byr på god utsikt til Alhambra og Sierra Nevada.

Albayzin inkluderer blant annet gatene Calle Elvira og Carrera del Darro og Plaza Nueva. Rundt her finner du utallige historiske spor, severdigheter og et yrende folkeliv. Albayzin (Albaicin) ble inkludert på Verdensarvlisten til UNESCO i 1994.

Sacromonte i Granada

granada sacromonte

Sacromonte kalles gjerne for sigøynerkvartalet i Granada. Og noe av det første du møter er en statue av sigøynerkongen Mariano Fernandez. Sacromonte brer ut seg opp langs åskammen Valparaiso overfor Albayzin. Du kommer dit enkelt ved å følge Carrera del Darro fra nabolaget Albaicin. Det er få steder i Granada, om noen, som gir bedre utsikt mot Alhambra.

I Sacromonte finner du hvite hus dekorert med ulike farger, enten malt direkte på vegger og tak, eller dekorert med fargerike potter og andre gjenstander. Her finner du også et stort kloster. Det er få bydeler som lever opp til navnet pittoreskt enn nettopp Sacromonte.

Sacromonte er forøvrig flamencoens hjemsted og du finner plenty med flamenco-barer her.

Realejo

Realejo var det jødiske distriktet av Granada. Ta turen til Plaza de Santo Domingo og kirken Iglesia Santo Domingo, en av de forunderligste kirkene i Granada. I Realejo finner du utallige veggmalerier og nabolaget vitner om en aktiv street-art-kultur.

Bib-Rambla

Navnet skriver seg fra portalen i den gamle bymuren Bab al-Rambla som skriver seg fra Nasrid-dynastiet i Granadas historie. Området er kjent for sine mange restauranter og de mange smale gatene i dette nabolaget strekker seg helt ned til Katedralen.

Zaidin

Dette nabolaget er området til 100 000 innbyggere og er med det Granadas største "barrio". Området er mest kjent for sitt store lørdagsmarked (mercadillo).

La Cruz

La Cruz er et arbeiderstrøk vest for tyrefekterstadion i Granada. Her er det få turister, men ikke la deg skremme. Besøk tapasbarer med god mat og lave priser. Tyrefekterstadion bør også besøkes, enten du er motstander eller tilhenger av denne noe spesielle kulturtradisjonen som fortsatt står sterkt i Andalucia.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.