Forsidebilde SurfersBeach

Shopping i Granada

Shopping i Granada

granada alea artshop

Det er riktig så hyggelig å gå rundt i Granada og se seg om i ulike butikker, gallerier, markeder og basaraer.

Shopphing i Granada foregår først og fremst nær katedralen og ved gatene Calle Recogidas og Calle Reyes Católicos. Dette er gater i det historiske sentrum av Granada. Du finner først og fremst kjente butikker som Zara, Pull and Bear og tilsvarende.



Calle Elvira er en gate i bydelen Albayzin og tilhørerer den mauriske delen av Granada. Her finner du en rekke eksotiske butikker, tilnærmet basarlignende, som ikke minst tilbyr gode lærvarer og lamper i alle farger. Kanskje er det her du finner din drømmesuvenir?

Carrera del Darro er kanskje den mest sjarmerende gaten i Granada. Her finner du også en rekke spennende spesialbutikker og gallerier.

Er du på jakt etter billige produkter av alle typer, så besøk gaten Calle Mesones nær sagt midt i sentrum. Gaten starter fra den store plassen Plaza de La Trinidad som er lett å gjenkjenne med sin flotte fontene.

Shoppingsenter i Granada

Et favorittsenter for mange i Granada er Nevada Shopping. Det er størst og best og en opplevelse i seg selv. Adressen er Avenida de las Palmeras 75. Du finner senteret ca. 5 kilometer sør for det historiske sentrum. Åpningstidene er fra 1000 til 2200 alle dager i uken med unntak av søndager hvor det er stengt. Sjekk hjemmesiden til Nevada shopping her!

Suvinerer og minner fra Granada

I Granada møter du Alhambra på samme måte som du møter Mozartkuler i Salzburg. Festningsbyen Alhambra finner du på postkort, kopper og magneter og annet krimskrams i alle suvenirbutikker. Du finner også Alhambra på likørflasker og som motiv på t-skjorter. Så er du på jakt etter noe som symboliserer Granada, så vet du hva som gjelder.

Spesialbutikker verdt en stopp i Granada

granada al sur

Ellers byr Granada på mye mat og drikke som enkelt tas med som varer hjem. Ta turen til den kjente og sjarmerende butikken/baren Al Sur (se bildet over) som ligger vegg i vegg med den gamle og imponerende inngangsporten til Gamlebyen, Puerta Elvira. Adressen er Calle Elvira 150.

Drømmebutikken for damer i alle aldre er (kanskje) Patio. Den befinner seg i Calle del Darro 5 og byr på parfyme i uendelige variasjoner. Du kan også lage din egen parfyme i butikken. Dessuten har Patio de los Perfumes sitt eget parfymemuseum.

Godteri i alle fasonger er verdt å teste ut i Granada. Hvorfor ikke besøke Muzungu i Cuesta de Gomérez, 3 ikke langt fra Placa Nueva? Butikken Muzungu gir lykke både til deg og din tannlege.

Er du mer enn såkalt te-type så er Medievo rett sted. Du finner en gigantisk Medievo-butikk rett overfor katedralen i Granada. Adressen er Calle Cárcel Baja, 5. De har også ulike typer urter og krydder. La luktesansen få teste seg og besøk Medievo.

Et must for alle som er glad i flotte bilder og kreativitet er å besøke Galleria Alea i Calle del Darro 51. Rett og slett vår favorittbutikk. Hvorfor kjøpte vi ikke bildet av David Bowie?

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.