Forsidebilde SurfersBeach

Chicago Shopping

Shopping i Chicago

chicago macys

Chicago er uten tvil en stor shoppingby, både når det gjelder kvalitet og mengden av butikker. Byen omtaler seg selv i typisk amerikansk stil som den beste shoppingbyen i hele USA, New York City iberegnet. 

Photo: Chris4682 at English WikipediaCC BY-SA 3.0LinkFaktum er i alle fall at Chicago er en by hvor de aller fleste av de mest kjente forhandlerne og varehusene i landet har sitt tilholdsted.

Populære shoppinggater og områder i Chicago

State Street og Michigan Avenue er helt selvfølgelige besøkssteder for de shoppinggale. Det samme gjelder områdene Wicker Park og Lincoln Park, ikke minst for de som er på jakt etter eksklusive butikker med de siste trendy produktene. Her finner du alt fra antikviteter, mat og smykker, til motebutikker med klær og sko.  

Michigan Avenue kalles gjerne for "the Magnificent Mile" på folkemunne, ikke minst pga sine mer enn 450 butikker som tilbyr alt hva hjertet begjærer. Vi kan også anbefale Oak Street rett ved Michigan Avenue. Går du til River North Gallery District så finner du dessuten mer enn 60 gallerier for den som er på jakt etter kunst og antikviteter.

Typisk å shoppe i Chicago

Er du først i Chicago så er det to ting alle kjøper med seg. Det ene er suvernirer fra byens stolheter innen amerikansk idrett. Typiske suvernirbutikker med sportsartikler finner du flere steder. Alternativet er Niketown Chicago i 669 N. Michigan Avenue som er et flaggskip blant Nikes butikker. Og naturligvis åpent 7 dager i uken.

Det andre erketypiske å kjøpe er klær av denim, eller olabukser og olajakker på godt norsk. Et tips kan da være The Original Levi's Store i Michigan Avenue (N 600). Her får du alt som Levis produserer, enten du er stor eller liten, gutt eller jente.

Chicagos beste varemagasiner og shoppingsentre

Amerikanerne elsker varemagasiner og shoppingsentre, og i Chicago finner du flere som er verdt å besøke. Vi nevner blant annet:

Bloomingdale's
Bloomingdales ligger i 900 N. Michigan Avenue og har 6 etasjer med klær og sko til alle i familien. Stikk innom informasjonen i 2. etasje så er det ikke umulig at du får ta del i magasinets promotion-aktiviteter, og som oftest er dette en gave som blir gitt til deg som handler.

Du må også besøke Chicago Place som holder åpent syv dager i uken, normalt fra 1000 til 1900. Søndager åpner Chicago Place 1200 og stenger 1700.

I delvis samme gate, ved Micihigan Avenue og Fifth Avenue finner du Saks som byr på topp kvalitet når det gjelder sko, støvletter og vesker.

Marshall Field & Co. eller nå mer kjent som Macy's er en shopping-legende i Chicago med aner helt tilbake til 1852. Adressen til dagens store varemagasin er State Street i bydelen The Loop i Downtown.

Husk å teste sjokoladeavdelingen i kjelleren hvor du kan smake den enestående Frango chocolate (mint) som kun selges her. Dette er også kjøpesenteret med de velkjente hjørnklokkene som første gang ble innstallert i 1879. 

Outlets nær Chicago

Outlets-butikker, dvs. butikker som selger merkeklær og designerklær til nedsatte priser pga små skjønnhetsfeil eller utgåtte modeller, er populære i USA og det finnes knapt bedre anledning til å få varer med topp kvalitet for lavere priser.

I Chicago kommer du ikke utenom Chicago Premium Outlets med sine 120 outletsbutikker, det være seg produkter fra Ann Taylor, Banana Republic, Brooks Brothers, Calvin Klein, Gap Outlet, Giorgio Armani, Kenneth Cole, Lacoste, Nike, Polo Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Sony, eller flere. Adressen er vest for downtown Chicago, ta av mot Aurora Farnsworth Avenue North. Beregn en kjøretur på 45 minutter. Åpent alle dager i uken, men kan være stengt ved høytider.

Spesielle butikker i Chicago

Uavhengig av dine spesialinteresser så finner du høyst sannsynligvis en butikk i Chicago som møter dine behov. Vi synes i alle fall at følgende litt spesielle butikker kan være verdt å besøke:

Hva ville vel USA vært uten popcorn? Hvorfor ikke besøke popcorn-himmelen legemliggjort gjennom Garrett Popcorn Shop i den store shoppinggaten Michigan Avenue? (N 670). Her selges til og med popcorn i egne gaveesker.

Brimfield er en selvstendig spesialbutikk som ligger i 5219 N Clark Street (Uptown) og er en drøm for alle som elsker interiør, cattage-chic og vintage-stil.

Elsker du mote, klær og tilbehør så besøk Luxury Garage Sale i 1658 N Wells Street nær Lincoln Park. Her finner du Chanel-vesker og McQueen-kreasjoner omhverandre. Det er dyrt, men billig... Om du skjønner.Shopping med eller til barn i Chicago

Reiser du med barn eller skal handle gaver til barn så er naturlig nok et besøk i Chicagos enorme The Disney Store et selvfølgelig valg. The Disney Store ligger også i Michigan Avenue (N 717) med alle de kjente og kjære figurene som vi alle kjenner fra Disneys filmer og bøker.

For småjenter vil American Girl Place i 111 E. Chicago Avenue være drømmen. Her bringes den amerikanske jentedrømmen til live. Kanskje litt for amerikansk for noen, men helt klart noe som får småjentene i hundre!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.