Forsidebilde SurfersBeach

Costa Rica Attraksjoner

Tortuguero National Park
Snaue ni mil nordvest for San Jose, nord på den karibiske kysten, ligger Nasjonalparken Tortuguero. Dette er den viktigste yngleplassen for de svære grønne havskilpaddene. På nettene i perioden juli-oktober kan du få en naturopplevelse for livet, når du på nært hold kan se hundrevis av skilpadder komme inn fra havet, grave en dyp grop på stranden hvor de legger dusinvis av egg, før de dekker eggene med sand og svømmer ut i havet. Parken har både tropiske skoger og et nettverk av kanaler og elver hvor det finnes bl.a. aper, beltedyr, otere, villsvin, dovendyr, krokodiller, sjøkuer, maurslukere og mer enn 400 forskjellige fuglearter.

Det siste stykket hit kan du ikke kjøre bil. Enten kjører du båt, eventuelt finnes det en liten flystripe. En flytur fra San Jose tar en halvtime i småfly.

Guayabo
Noen mil øst for San Jose ligger et av få steder hvor du kan se ruiner fra sivilisasjonen som bodde i Costa Rica før spanjolenes invasjon. Guayabo er landets viktigste arkeologiske utgravningssted hvor du kan se rester av veinett, grunnmurer, akvadukter og gravsteder. Denne byen var hjem for mellom 10000 og 25000 mennesker fra år 1000 f.Kr til 1500 e.Kr, men arkeologer vet fortsatt ikke hva byen het eller hvem dens innbyggere var. Det er underlig nok svært få turister her, og det er en svært stemningsfull opplevelse å rusle rundt i disse mystiske ruinene nesten alene.

La Paz-fossefallene
Noen mil nordvest for San Jose ligger den idylliske parken La Paz Waterfall Gardens, sentrert rundt fem fossefall beliggende i en grønn og frodig skog. Du spaserer langs en 3,5 kilometer lang sti for å komme til fossene. Beregn minst to timer på denne turen. Her finner du også en kolibrihage, en froskeutstilling, en ørretsjø, en orkidèhage, et sommerfuglobservatorium med over 20 arter som flyr fritt rundt deg, og en slangefarm med 30 forskjellige arter, både sjeldne og giftige. Du kan også bo på parkområdet, på den flotte Peace Lodge. Parken er åpen daglig fra 08:00 til 17:00, inngang ca 170 kroner for voksne og ca 110 for barn inntil 12 år.

Arenal-vulkanen
Selv om det er hele syv aktive vulkaner i dette lille landet, er det Arenal som trekker nysgjerrige tilskuere pga dens stadige utbrudd. I nærheten er det nok av hoteller og lodger hvor du kan sitte og se på mens glødende lava flommer ned fjellsidene, noe som er en svært spektakulær opplevelse etter mørkets frembrudd. Arenalvulkanen ligger på 1650 meters høyde og skuer utover Arenal-sjøen. Vulkanen var antatt utdødd i 400 år inntil den i 1968 plutselig kom til live med katastrofale konsekvenser for den lille landsbyen ved foten av fjellet, hvor 87 mennesker mistet livet. Fortsatt krever Arenal-vulkanen et og annet liv, ofte på grunn av ukloke nysgjerrige som går for nært og kveles av de giftige gassene fra krateret, eller kremeres av lavaflommen. Arenal Vulcano National Park ligger cirka 9 mil nordvest for San Jose, og har også et svært informativt vulkanobservatorium.

Monteverde
Ikke langt fra Arenal finner vi Monteverde, et lite samfunn grunnlagt av amerikanske kvekere på 1950-tallet. Nå preges det av lokale kunstnere, som har åpnet flere gallerier og utsalg med håndverk av kvalitet. Monteverde (som  betyr Grønt Fjell og lever opp til navnet sitt) ligger over 1600 m.o.h, og er atskillig svalere enn lavlandets tropiske hete. Få også med deg Monteverde Cloud Forest Preserve, hvor du kan gli høyt over tretoppene i regnskogen langs opp til 750 meter lange kabler. En fantastisk opplevelse. Prisen er drøy, 44 USD pr 2007, men det er verdt det! Hele ruta er på 2,8 kilometer, og du er av og til 200 meter over bakken og titter ned på eksotiske fugler som flyr under deg. Eventuelt kan du gå over skogen på lange hengebroer mellom plattformer i tretoppene.

La Fortuna-fossen
Bare noen kilometer fra Arenal-vulkanen, ligger den lille landsbyen La Fortuna med sine 7000 innbyggere. En fin dagstur her fra er stien til den imponerende fossen La Catarata de Fortuna, som med voldsom kraft stuper 30 meter ned i sjøen under. Du kan gå helt ned til fossen,  men det er bratt og glatt, og regn med å bli våt. Her bør du ikke bade, det kan du gjøre lenger ned i elven.