Forsidebilde SurfersBeach

Dublin Spise

Spise i Dublin

Som de fleste har registrert, finnes irske puber tilsynelatende over hele verden. Det kan virke som ethvert tettsted fra Costa Rica til Vietnam har innsett at hvis man kaller puben sin The Shamrock eller lignende, maler interiøret grønt, serverer Guinness og har irsk folkemusikk på scenen eller høyttalerne, så slår folk seg mer løs, drikker mer og har det gøy.Det irske kjøkken, derimot, har ikke blitt tatt imot med like åpne armer av resten av verden. Og tradisjonelt sett er det ikke det mest spennende heller.

Den mest kjente irske matretten, som du også finner på matmenyen på irske puber over hele verden, er irsk stuing. Dette er en lettlagd rett hovedsakelig bestående av lammekjøtt, poteter, persille og løk. I noen lokale varianter tilsettes Guinness, paprika eller gulrøtter. Andre irske retter er en stuing som består av kål og bacon, og boxty, som er en tradisjonell potetpannekake.

Men som den moderne metropolen Dublin har utviklet seg til å bli, finner du nå restauranter fra alle verdenshjørner. Ønsker du å spise kinesisk, fransk, argentinsk, indisk, thai eller dansk, så finner du det.

I Temple Bar finner du flest restauranter på et lite område, men her er det til gjengjeld forholdsvis dyrt. Områdene rundt St Stephens Green og Grafton Street har også mange og varierte spisetilbud, mens det på nordsiden av elven er mest fastfoodrestauranter, pizzeriaer og kebabsjapper.Til lunsj vil de fleste finne noe som frister på menyene til en av de mange pubene, for eksempel The Brazen Head, Dublins eldste pub. The Brazen Head finner du på adressen Bridge Streete Lower nr. 20.

Hvis du ønsker å teste ut en tradisjonell irsk middagsrestaurant en kveld, kan vi foreslå Jacob's Ladder i 4 Nassau Street ved Trinity College. Dette er en dyr, men svært bra restaurant som serverer irsk mat. Et litt rimeligere alternativ er Gallagher's Boxty House i Temple Bar 20, der du får alle de klassiske irske rettene i livlige omgivelser.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.