Forsidebilde SurfersBeach

Dublin Med barn

Med barn i Dublin

dublin wax museum

Dublin er en enkel by å ta med seg barna til. Det finnes nok av aktiviteter og attraksjoner rettet mot barn, og Dublin er en grønn by med nok av store, åpne parker og lekeplasser der barna kan løpe rundt og rase fra seg.

Også spedbarnsforeldre som er avhengig av barnevogn har en lett oppgave, da byen er forholdsvis flat, med mange gågater. Dessverre er det nesten ingen offentlige toaletter i Dublin, så i en krisesituasjon er det enklest å spørre på en av de alltid nærliggende pubene om lov til å bruke deres fasiliteter. Husk at irene refererer til toalettene som "bathrooms" eller "mens/ladies room". Hvis du spør etter "toilet", spør du i praksis etter selve toalettskålen. Og bruk alltid "please", ellers vil du lett kunne bli oppfattet som uhøflig.

Fornøyelsespark i Dublin

Et lite stykke utenfor Dublin sentrum finner du Fort Lucan Adventureland, som best kan beskrives som en massiv lekeplass med gigantutgaver av lekeapparatene. Her kan barna bruke lange rutsjebaner eller vannsklier, tråkke gokartbiler, hoppe i digre trampoliner eller spille minigolf.

Åpent mandag til lørdag fra kl. 1000 til 1800, fra kl. 1200 på søndager. Inngangsbilletten koster ikke mye sammenlignet med hva du er vant til hjemmefra. Og det er selvsagt dyrere for barna enn de voksne. NB! Det anbefales å ta med klesskift til barna.  Og barn under 2 år er gratis!

Voksmuseum i Dublin

Wax Museum [se bildet først i artikkelen] byr på underholdning for hele familien. Her er tegneseriefigurer og historiske personer "voksifisert", i tillegg til masser av eksperimenter du kan delta i. Har du en popartist i maven så vit at du her også finner et platestudio hvor du kan prøve deg, i tillegg til mye annen underholdning.

Adressen er 4 Foster Place, like ved Temple Bar. Les mer om Wax Museum her!Dyrehagen i Dublin og kultursenteret The Ark

Alle barn synes det er morsomt å møte dyr, og Dublin Zoo i Phoenix Park er en av verdens eldste dyrehager, åpnet i 1830. I motsetning til bare å vise frem triste dyr i små bur, er Dublin Zoo et moderne konservatorium som ønsker å spre kunnskap og respekt for dyrehagens beboere. Her kan barna bli med dyrepasserne og hjelpe til med matingen.

Åpent daglig fra kl. 0930 til 1800, og fra kl. 1030 på søndager. Inngangsbillett i overkant av 200 kroner for voksne, og betydelig rimeligere for barn under 16.  NB! Det selges familiebilletter hvor du kan spare penger (f.eks. 2 voksne + 2 barn).

I Eustace Street i Temple Bar ligger The Ark, et kultursenter for barn, som prøver å stimulere barnas interesse for kunst, teater, miljøvern og vitenskap. Åpent fra tirsdag til lørdag fra kl. 1000 til 1600, gratis inngang, men forestillinger koster penger. For mer informasjon, klikk her!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.