Forsidebilde SurfersBeach

Edinburgh Sport

Sport i Edinburgh

edinburgh musselburgh links

I likhet med resten av Storbritannia, er skottene fanatiske fotballsupportere. Ingen land har hatt landslag lenger enn Skottland og England, som arrangerte tidenes første landskamp i 1872. Skottland har vært i VM flere ganger uten å gå videre fra innledende runder, sjekk FIFAs verdensranking.Photo: "Starters Building Musselburgh Links Golf Course - geograph.org.uk - 1215823" by ronnie leask. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.

Edinburghs fremste fotballag er Hearts og Hibernians, som begge spiller i skotsk Premier League. De har aldri helt klart å hevde seg mot storebrødrene i Glasgow, Celtic og Rangers, som i alle år har vært skotsk fotballs giganter.

Hearts, eller Heart of Midlothian Football Club som de egentlig heter, spiller sine hjemmekamper på 17400-seteren Tynecastle Stadium.

Hibernians FC, eller Hibs som alle lokale kaller dem, er kjent for sine grønne drakter og holder til på Easter Road, som tar 17500 tilskuere.

Du kan få billetter til hjemmekampene på hjemmesidene til Hearts og Hibs.

Golf i Edinburgh

Hvis det er golf som interesserer deg, har du kommet til helt riktig land. Det var tross alt skottene som oppfant golfen for 900 år siden, og det vrimler av ypperlige baner i hele landet. Har du lyst å teste verdens eldste golfbane? Musselburgh Links [se bildet først i artikkelen] ligger noen få mil øst for Edinburgh og kan skryte av at Mary, Queen of Scots, spilte på denne banen allerede i 1567. Kart som viser veien fra Edinburgh til Musselburgh Links ser du under:

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=250 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Edinburgh, Storbritannia"
to="Musselburgh Links, Musselburgh, Storbritannia"}

Eventuelt trenger du ikke forlate Edinburgh sentrum en gang, da Carrick Knowe Golf Course ligger i Glendevon Park. De har en green fee til imponerende rimelig pris, og klubben er åpen for alle. Her får du også leid det utstyret du trenger.

Rugby i Edinburgh

Alle puber viser sport på TV og og Rugby er minst like populært som fotball for de lokale patriotene. Kanskje du burde prøve å se en kamp i virkeligheten også? Prøv hjemmesiden til det meget gode rugbylaget Edinburgh hvor du kan bestille billetter og få all informasjon du trenger.

 

------> Reiseguiden om Edinburgh fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.