Forsidebilde SurfersBeach

Frankfurt Spise

Spise i Frankfurt

frankfurt fressgass

Frankfurt assosieres vel først og fremst med Frankfurter, dvs. pølser, av de fleste av oss. Og spis gjerne pølser i Frankfurt. Bare husk at du må glemme det du vet om denne retten for tyskerne vet nemlig hvordan pølser skal lages.  Og fyll gjerne på med surkål, potetstappe og øl eller sider.

Besøk Affentor-Schanke i Neuer Wall 9 i Sachsenhausen for å smake en slik lokal favoritt.  En Frankfurter eller "Franks" som de sier i USA er vanligvis laget av svinekjøtt, røyket og kokt.

Photo: "Fressgass Ffm April 2011 EVA 8761" by Eva K. - Eva K.. Licensed under GFDL 1.2 via Wikimedia Commons.Enormt utvalg av restauranter i Frankfurt

Frankfurt vil gi deg mer enn nok av muligheter til å nyte matbordets gleder.  Det viktigste området for rimelig mat er nord for sentrum, ved Opernplatz og Rathenauplatze. Mange innbyggere anbefaler gatene Grosse Bockenheimerstrasse og Kalbaecherstrasse når du skal ut og spise. Grosse Bockenheimerstrasse kalles gjerne Fressgasse (Slafsegaten) [se bildet først i artikkelen] av byens innbyggere på grunn av de mange spisestedene, restaurantene og delikatessebutikkene.

Er du på jakt etter mer bohemaktige restauranter så er Bockenheim-området et godt valg. Her kan du besøke en kneipe (med positivt fortegn) og ta en Handkäs mit Musik, som er en osterett, og skylle det ned med øl eller Ebbelwoi, en slags eplevin.  Finner du ingen ting som frister, noe som imidlertid skal godt gjøres, anbefaler vi en tur til Römerberg. Eller hvorfor ikke ta turen til Sachsenhausen som frister med lokale retter på sine mange ciderhus?

I byens hovedgate, Zeil, myldrer det naturlig nok med restauranter, og mange av de kjente kjederestaurantene finner du her.

Noen anbefalte restauranter i Frankfurt

Da Franco
En ekte italiensk pizzarestaurant i Saalburgstrasse 41. Maten er billig og god.  Beliggenhet i Bronheim gjør at Da Franco ligger litt bortenfor de største turistområdene.

Alternativt velger du Dichtung & Wahrheit som blander italiensk og tysk kjøkken. Her er maten litt dyrere og litt mer variert. Adressen er Am Salzhaus 1 og åpningstidene er fornøyelig nok til 0200 fredager og lørdager, og kl 0100 på natten de andre dagene.

Zum Wasserweibchen
Denne restauranten er med på de fleste reiseguider og er kjent for sine store porsjoner og gode kvalitet. Zum Wasserweibchen ligger i Am Mühlberg 57 og holder åpent fra søndag til fredag mellom kl 1700 og 0100.    

Vi må også nevne en indisk restaurant som heter Jewel of India og ligger i Wilhelm-Hauff-Strasse 5. En av de bedre indiske restaurantene i Frankfurt uten at du blir ruinert av den grunn.

Du kan også spise en bedre middag med en strålende panoramautsikt over Frankfurt i restauranten som ligger 187 meter over bakkenivå i Main Tower. Dette regnes som en av Frankfurts mer eksklusive kulinariske restauranter, og prisnivået matcher beliggenheten; høyt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> Reiseguiden om Frankfurt fortsetter...