Forsidebilde SurfersBeach

Frankfurt Shopping

Shopping i Frankfurt

frankfurt myzeil

Frankfurt er kanskje ikke første stedet man velger for en shoppingtur, for utpreget rimelig er det ikke. Men utvalget er svært bra, og Frankfurt har en av Tysklands fremste handlegater, den 1,2 kilometer lange Die Zeil.  Zeil kalles for Tysklands svar på 5. Avenue i New York. Den vestlige delen, mellom de to store torgene Hauptwache og Konstablerwache er gågate, og her vrimler det av butikker, shoppingsentere og varemagasiner.

Blant de største er Karstadt (Zeil 90), Galeria Kaufhof (Zeil 116 - 126) og Zeilgalerie (Zeil 100) [se bildet først i artikkelen].

Photo: "MyZeil Frankfurt Nacht" by Pedelecs by Wikivoyage. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.Like vest for Hauptwache ligger gaten Grosse Bockenheimerstrasse, eller Fressgasse (Slafsegaten) som byens innbyggere kaller den, på grunn av de mange spisestedene, restaurantene og delikatessebutikkene. 

De som er på jakt etter designerbutikker og eksklusiv mote, bør sette kursen for Goethestrasse, mens de yngre kanskje heller vil prøve Schweitzerstrasse i bydelen Sachsenhausen. Bohemene vil sikkert trives i Bergerstrasse i Nordend, med sine mange spesialbutikker, asiatiske og afrikanske butikker, bruktbutikker og gallerier.

Noen shoppingtips fra Reiseplaneten i Frankfurt

Hallhuber i Goethestrasse 4 (Innenstadt) er perfekt for kvinner (og menn) på jakt etter klær. Har i lang tid vært stedet folk i Frankfurt besøker for trendy klær til fornuftige priser.

Shoes & News er skobutikken du skal besøke i Frankfurt. Adressen er Mörfelder Landstraße 109a. Her finner du designersko som ikke ruinerer deg.  Åpent 0930 til 1830 på hverdager og 1000 til 1500 lørdager. Ikke bland butikken med den mer eksklusive butikken ved siden av som kun heter First. Dyrere, men enda mer trendy.

Ölderado på samme adresse har spesialisert seg på delikatesser og oljer. En butikk for sansene og gourmetpersoner.  Ölderado holder åpent onsdager til lørdager, fra 1400 til 2000 onsdag og torsdag, 1100 - 2000 fredag og 1100 til 1600 lørdag.

Douglas Store
Hva sier du til 3 etasjer med alt en kvinnes hjerte kan begjære? Skal du kjøpe kosmetikk gjør du det her. Douglas Store holder til i det store shoppingsenteret Zeilgalerie, adresse Zeil 100. Åpent 1000 til 2000 mandag til lørdag.

Liker du gatemarkeder og loppemarkeder kan du forsøke Alla Vita Bueno i Hasengasse 5-7 som er et populært gatemarked.

Generelt om shopping i Frankfurt

Butikkene har generelt åpent fra kl. 1000 til 2000 eller 1800 mandag til fredag, og fra 1000 til 1600. De fleste butikkene holder stengt på søndager, men unntak finnes. Og ikke glem at ved varer som koster litt kan du få refundert momsen på flyplassen ved hjemreise. Ikke alle butikker har denne ordningen, så spør gjerne først, eller se etter Tax Free Shopping-skiltet ved inngangen.