Forsidebilde SurfersBeach

Glasgow Spise

Spise i Glasgow

glasgow lariosto restaurant

Glasgow var tidligere kjent for sine indiske restauranter. I de senere årene er byen blitt like kjent for sitt mangfold av restauranter. Og spesielt dominerer det italienske kjøkken. Glasgow formelig myldrer av pizzeriaer og ristoranter.Nasjonalretten i Skottland er haggis, som består av lever, lunge og hjerte fra sau. Innvollene kvernes og spes med nyrefett, mel, løk og kokes i sauens magesekk. Du får kjøpt haggis over hele Glasgow.

De andre lokale spesialitetene er som oftest sjømat, lam og fugl. Rettene serveres gjerne med friske grønnsaker, blant annet poteter og gulrøtter. Ost er også populært, og i Galloway produseres cheddarost. Husk også at det er obligatorisk å smake skotsk whisky i løpet av turen.

Tips til mat og drikke i Glasgow

Vi gir deg et lite utvalg av restauranter, som anbefales både pga kvalitet og pris.

Klikk på linken for å lese mer om spisesteder i Glasgow.

Mother India
Er du glad i asiatisk mat, er Mother India stedet for deg. Restauranten ligger midt i sentrum, i 28 Westminster Terrace, Sauchiehall Street, tlf. +44 141 221 1663. Den er kåret til en av de beste indiske restaurantene i Storbritannia.

Ubiquitios Chop
Er du i humør for en ordentlig helaften med tradisjonelt skotsk og internasjonalt kjøkken, er Ubiquitios Chip stedet. Restauranten ligger i 12 Ashton Lane, en svært spesiell bakgate i byens West End, tlf. 0141 334 5007. Restauranten er en av de beste i Skottland, og hvis du bare skal på én restaurant mens du er i Glasgow, er dette stedet.

Den beste sjømaten får du kanskje i City Merchant. Adressen er 97–99 Candleriggs.

Italiensk mat i Glasgow

Under den andre verdenskrigen havnet mange av de italienske krigsfangene i Skottland. En del av disse fangene trivdes så godt at de fant seg skotske damer og ble værende der. Noen startet restauranter. Derfor skal visstnok Glasgow ha gode italienske restauranter.

L'Ariosto Ristorante
Foretrekker du det italienske kjøkkenet, er L'Ariosto Ristorante stedet. Restauranten, som har vært drevet i over 30 år, er kjent for sin gode mat. Adressen er 92–94 Mitchell Street, tlf. 0141 221 0971. I tillegg til god mat er det gjerne live-underholdning i weekenden, med mulighet til å prøve ut dansefoten. Uformelt, hyggelig og god mat. 

Puber i Glasgow

glasgow old college bar

Pubene er en del av den skotske kulturen. Det sies at siden det regner så ofte i Glasgow, er det en pub ved hver bussholdeplass, slik at man kan gå inn og ta en pint og vente til regnet har gitt seg. Nå er dette en sannhet med visse modifikasjoner, men det er et ubestridt faktum at det er mange puber å velge mellom i Glasgow.

Reiseplaneten anbefaler vi øl-hagen til populære West som ligger i Templeton building i Glasgow Green (East End). Her er det også mulighet for å spise.

{googleMaps addr="West Bar, Templeton Building, Glasgow Green, Glasgow, Storbritannia"
width=100% height=250 zoom=14 addoverview=0}

Forsøk også Glasgows eldste pub, Old College Bar, i 219 High Street. Sånn er en ordentlig brun pub. Og jammen har ikke Old College Bar levende musikk rett som det er også.

{googleMaps addr="Old College Bar, 219 High Street, Glasgow, United Kingdom"
width=100% height=250 zoom=14 addoverview=0}

Et alternativt tips er å ta turen til “bakgaten” Ashton Lane, ref. tipset om restauranten Ubiquitios Chip på forrige side. I Ashton Lane er det nok av spennende puber til at du faktisk kan holde deg i denne gatestubben hele kvelden.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.