Forsidebilde SurfersBeach

Glasgow Shopping

Shopping i Glasgow

glasgow st enoch shopping

Det er ett stort utvalg av butikker i Glasgow. Du finner en grei oversikt over butikker og adresser på denne nettsiden: See Glasgow. Glasgow har kjente motehus og designere, men tilbyr også nasjonale produkter som whisky, kasjmir, tweed og smykker fra Celtic.Søndager er butikkene normalt stengt. Gatene Buchanan Street, Argyle Street og Sauchiehall Street omtales gjerne som de ypperste innenfor shopping i Glasgow.

De beste shoppingsentrene i Glasgow

De beste shoppingsentrene er Buchanan Galleries og St Enoch Centre.

Buchanan Galleries er et forholdsvis nytt shoppingsenter. Det er enkelt å komme dit uansett hvor i Glasgow du befinner deg. Her finner du siste mote når det gjelder klær, vesker, sko og gaveartikler av alle slag.

St. Enoch Centre er det største shoppingsenteret i hele Skottland. Her finner du også flere gode restauranter. Adressen er St Enoch Square, rett ved handlegaten Argyle Street.

De Londonbaserte kjøpesentrene Selfridges og Harvey Nichols er andre gode valg når det gjelder shopping. Hvis du ser etter kunst eller møbler, forsøk Savoy Shoppingsenter . Stedet har et stort tilbud. Adressen er Sauchiehall Street nr 170.

Spesialbutikker i Glasgow

Ved Princes Square og The Italian Centre er det mer spesialiserte butikker. Ved Princes Square er de mest elegante butikkene samlet under ett tak. I området the Merchant Centre, ikke langt unna sentrum, ligger The Italian Centre. Senteret er omgitt av eksklusive bygg med dristig arkitektur. Du finner et stort utvalg av luksuriøse moteklær i tillegg til trendy kafeer og fine restauranter.

Er du på utkikk etter gull og diamanter, er The Argyll Arcade stedet for deg. Inngangen er i 30 Buchanan Street. Her er 32 gullsmedbutikker samlet på ett sted. Med på kjøpet får du en unik arkitektur som også er verdt en titt.

Slaters er absolutt et sted å besøke dersom shoppingen inkluderer herreklær. Slaters er nevnt i Guiness Book of Records.

De selger 8000 dresser i uken og med det flest i verden. Med priser som normalt er 25–50 % lavere enn i andre butikker er sjansen stor for å gjøre en god handel. Adressen er 165 Howard Street., tlf. 0141 552 7171.  

Markeder i Glasgow

The Barras Market er et marked fullt av liv og røre, og det tilbys mange produkter, både nye og brukte. Det er lov å prute. Selv om du ikke skal handle er markedet en opplevelse i seg selv. Markedet ligger i gaten Gallowgate, i East End.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.