Forsidebilde SurfersBeach

Glasgow Sport

Sport i Glasgow

glasgow rangers2

Glasgow er en stor sportsby, og så sent som i 2014 ble Commonwealth Games arrangert i byen. Året før ble dessuten Glasgow kåret til "European Capital of Sport"! Fotball er (selvsagt) den mest populære sporten, og byen har (eller kanskje mer riktig - hadde) de to beste fotballagene i Skottland. Men også rugby er stort i Glasgow. Den mest kjente klubben er Glasgow Warriors.Du kan også se amerikansk fotball i Glasgow (The Glasgow Lions var Skottlands første amerikanske fotballklubb), se speedway på Saracen Park i Hawthorn Street eller svinge golfkøllene på de mange gode golfbanene.

Golf i Glasgow

Er golf noe for deg, finner du alltid en ledig bane i nærheten av Glasgow. For mange er Glasgow den ideelle byen når man skal kombinere golf med storbyens gleder. Det finnes mange baner ikke langt unna sentrum, og banene er enkle å komme til. Kjør bil selv eller ta en taxi.

En god bane i nærheten av sentrum er The Bishopriggs Golf Club. Nettstedet www.greenfeesavers.co.uk gir deg oversikt over mange baner og priser.

Fotball i Glasgow

De to gigantene i skotsk fotball hører begge hjemme i Glasgow. Vi snakker om Celtic og Glasgow Rangers. En av fotballverdenens største begivenheter er når disse to lagene møtes. Kampene kalles ”The old firm”. Den første kampen mellom disse to lagene ble spilt 28. mai 1888.

Hver eneste uke er det mulighet for å se fotball på toppnivå i Glasgow, og vi garanterer stor stemning og flotte stadionanlegg. De tre største banene i Skottland ligger alle i Glasgow.  Her finner du selvsagt landslagsarenaen.  Den heter Hampden Park og gang overvar hele 149.547 tilskuere en kamp her. Ingen kamper i Europa har hatt flere tilskuere.  I dag er det plass til 51.866 tilskuere.

Den aller største er hjemmebanen til Celtic. Den har det innlysende navnet Celtic Park og har plass til hele 60.355 tilskuere.  Øst i Glasgow ligger Ibrox Stadium med 50.947 tilskuerplasser.  Dette er hjemmebanen til Glasgow Rangers.

Glasgow Rangers offisielle hjemmeside. Celtic offisielle hjemmeside.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.