Forsidebilde SurfersBeach

Helsinki Spise

Spise i Helsinki

helsinki skiffer

Sier du ordene "typisk finsk mat" vil nok de fleste av oss slite med å komme opp med noen umiddelbare assosiasjoner. Det finske kjøkken har ikke akkurat satt dype spor etter seg i den internasjonale haute cuisine, og det er atskillig færre finske restauranter rundt om i verden enn italienske, franske eller kinesiske.Finsk mat kan enkelt beskrives som en blanding mellom det skandinaviske og det russiske kjøkken, logisk nok med tanke på den geografiske beliggenheten. Ber du om særtypisk finsk mat på en lokal restaurant, er sjansene store for at du får servert reinsdyr eller laks i en eller annen form.

Helsinki er nå blitt en internasjonal metropol hvor du finner restauranter med innslag fra alle verdens kjøkken i tillegg til de vanlige fastfood-stedene. Finnene tviholder på ingen måte på sine tradisjonelle matvaner, ikke noe mer enn nordmenn, som ikke akkurat spiser smalahove og lutefisk daglig.  

Vil du ha en god burger så er et lokalt tips å finne veien til Kuja Bar & Bistro i gaten Hakaniemenkatu 7. Åpent alle dager i uken til ganske så sent (unntatt søndager når de stenger 2100).  Kuja Bar & Bistro er kjent for fantastisk gode burgere i alle varianter og sine brunsj-retter. Atmosfæren er laid back! Les mer om Kuja Bar & Bistro

Ravintola Bellevue

Hvorfor ikke prøve noe du garantert ikke spiser hjemme? I gaten Rahapajankatu 3 i Helsinki finner du en restaurant mer russisk enn de du finner i Russland. Faktisk sier sikre kilder, såkalte rykter, at dette er den eldste russiske restauranten utenfor Øst-Europa. Stengt søndager og mandager. Les mer på hjemmesiden til Ravintola Bellevue.

Lappi

Samiske restauranter vrimler det heller ikke av i Norge, så du kan jo benytte anledningen til å teste Lappi i Annankatu 22, et kjempekoselig sted med tømmervegger og peis.

Kosmos

Blant Helsinkis restauranter har Kosmos blitt en institusjon. De åpnet dørene i 1924, og har vært et yndet sted for byens politikere, skuespillere og kunstnere siden. Kosmos ligger i Kalevankatu 3.

Av drikkevarer er vodkaene Finlandia og Koskenkorva og ølet Lapin Kulta av de internasjonalt mest kjente.Spesialtips for Helsinki

Skiffer

Gourmet pizza er hva restauranten Skiffer [se bildet først i artikkelen] lokker med. Og det er sant at pizzaene her er helt spesielle. Det er litt spesielt sted å spise også. For Skiffer ligger på Liuskaluoto som er en liten øy nær Helsinki. Det går båter hit stort sett hele tiden fra Merisatamanranta.

Skiffer er åpen fra 1100 til 2130 i ukedagene, med unntak av fredager når den stenger 2330. Lørdager er Skiffer åpent fra 1400 til 2330 og søndager fra 1400 til 2000. Adressen er Erottajankatu 11. Les mer på hjemmesiden til Skiffer

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.