Forsidebilde SurfersBeach

Ho Chi Minh City Med barn

Dette er definitivt ikke den rette byen å ta med seg de minste barna til. Det å manøvrere en barnevogn gjennom Ho Chi Minh Citys gater er en håpløs og nervepirrende oppgave. Du er stadig vekk nødt til å gå ut i gaten fordi fortauene tilsynelatende ikke er for fotgjengere, men parkeringsplass for tusener av mopeder. Og det å krysse en gate med barnevogn er et høyst hasardiøst prosjekt de færreste ansvarlige foreldre våger å utsette barna sine for, uten trafikklys og med en konstant strøm av mopeder og biler som ikke bremser for noen.

Men vietnameserne er usedvanlig familiekjære, og barna vil bli tatt imot med stor entusiasme hvor dere går, med vink, smil, kos og klem. De færreste restauranter tilbyr barnemenyer, men med det lave prisnivået i Vietnam blir du uansett ikke ruinert ved et restaurantbesøk.

Det finnes likevel enkelte steder der man kan ta med barna, for eksempel til byens botaniske hage, som i tillegg til store grøntarealer, blomster og trær også har en liten fornøyelsespark med karuseller, godtebutikker, radiobiler og speilhus. Her er også en dyrehage, men dyrene lever under høyst kritikkverdige forhold og ser mest triste og skitne ut, så vi anbefaler ikke et besøk hit.

På en varm og klam dag frister det kanskje mer med en forfriskende dukkert? Siden nærmeste strand er over 125 kilometer unna, må det bli en av Ho Chi Minh Citys tre badeparker. Den nærmeste heter Shark Waterland og ligger i den kinesiske bydelen Cholon. Den er ikke så stor og er ofte fylt til trengsel på grunn av den sentrale beliggenheten. S Dam Sen Waterpark kan være å foretrekke. Denne ligger ca. 5 kilometer nord for sentrum, har flere vannsklier og aktiviteter. Den holder åpent daglig til kl. 1800.

Binh Quoi Tourist Village er hovedsakelig for barn, og stedet har bare åpent på søndager og i skoleferier. Her finner du vietnamesiske dukketeatre og karuseller, og det er mulig å ta båtturer på kanalene. Dessuten finnes det restauranter, tennisbaner og svømmebassenger der foreldrene kan hygge seg. Binh Quoi ligger ca. sju kilometer nord for sentrum.