Forsidebilde SurfersBeach

Houston Leiebil

Det er veldig godt tilrettelagt for leie av bil i USA og det er vesentlig rimeligere enn i Norge. Du kan bruke ditt norske førerkort dersom oppholdet ikke strekker seg utover seks måneder. Hvis du ikke har kjørt bil utenfor Norden før, kan det være litt skremmende å komme rett ut på motorveier med åtte filer i hver retning og tung trafikk på alle kanter. Men skiltingen i USA er forbilledlig, du får tydelig beskjed lang tid i forveien om hvilken fil du skal ligge i for å komme til rett sted.


Klikk her for de beste leiebilprisene - garantert!


På den vanlige motorveien er det oftest 2-3 filer i hver retning. Alle filer brukes fritt, det vil si at amerikanerne bruker samtlige filer og svinger mellom bilene, og ikke som i f.eks. Tyskland hvor venstre fil er forbikjøringsfil. 

Veiene er av veldig bra standard nesten uansett hvor du skal. Du ender ofte opp med å bruke mindre tid enn beregnet siden man kan holde jevn høy fart på de fleste interstates, og da sluker man kilometer.

Houston til Galveston

Strekningen er 78,3 km og kjøretid er i underkant av 1 time, (opp til 1 time 30 min med trafikk)

Galveston har i underkant av 60.000 innbyggere og beliggenheten ved Mexicogulfen er både til glede og sorg. Øya har flere ganger vært truffet av orkaner, seneste ublide møte sto orkanen Ike for i 2008. Men ikke vær redd. Det er gode rutiner for stormvarsel her i USA.

Galveston er både en øy og kjent turistby for badegjester og det er ikke få mennesker trekker fra Houston til Galvestons forskjellige strender i weekendene. Galvston er en typisk ferieby og det er nok å finne på, enten du bare skal være her en dag eller to, eller lenger. Typiske utflukter er til Pelican Island og Seawolf Park hvor du kan se ubåter fra 2. verdenskrig eller et slag golf på meget flotte Moody Gardens.

Les mer om Galveston


  Klikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert kjørebeskrivelse fra Houston til Galveston

Houston til New Orleans

Strekningen til New Orleans er ca 560 km og kjøretid er ca 5t 30 min.

New Orleans er ingen stor by, mindre 500.000 innbyggere, men det er allikevel den største byen i delstaten Louisiana og en av de mest kjente byene i hele USA.

Finnes det noe makent til New Orleans i USA? Eller noe annet sted i verden? Vi tror ikke det. Med sine franske kvartaler og kreolinspirerte kultur, og gater hvor høyhus og hytter bokstavelig talt står side om side, får tilreisende inntrykk som vanskelig lar seg sammenligne med noe annet. Folket i New Orleans elsker parader og fester og noen av de største og beste i hele landet avholdes nettopp her. Og New Orleans har i sterkere grad enn de fleste andre byene i USA tatt til seg Europa.

Vi skal ikke gå i detaljer om følgene av orkanen Katrinas herjinger med byen høsten 2005, men slår fast det har skjedd noe med atmosfæren i byen, i positiv retning. Og tradisjonen tro avholdes fortsatt store jazzfestivaler, fantastiske Mardi Gras karnevalet og lange kvelder med kreolsk mat.


  Klikk her for utskriftsvennlig kart med detaljert
kjørebeskrivelse fra Houston til New Orleans

Houston til Dallas

Strekning til Dallas er ca 385 km og kjøretid er ca 3t 40 min. kjøring

Dallas er USAs 9. største by uten at det alene er noen grunn til å besøke byen. Til tross for at byen huser enkelte store kristenkonservative kirkesamfunn er andelen liberale innbyggere meget stor i Dallas.

Byen besøkes først og fremst for å beundre dens skyline, ta del i dens aktive kulturliv og muligheten til å oppleve store sportsattraksjoner. Noen vil nok dessuten besøke byen pga nostalgiske minner fra TV-serien Dallas som fikk hele verden benket foran TV-apparatene for noen ti-år siden. Og den dag i dag vil du se foretningsfolk med cowboyhatter strebe rundt i forretningsområdene med damer med høyt hår hengende på slep.

Sportsgale kan se frem til masse spennende på idrettsfronten. Byen huser nemlig en rekke stjerneklubber. Vi kan nevne Dallas Stars (NHL - Ishockey), Dallas Cowboys (NFL og Amerikansk fotball), Dallas Mavericks (NBA Basketball), Texas Rangers i Baseball og FC Dallas i Europeisk fotball.


  Klikk her for utskriftsvennlig kart
med detaljert kjørebeskrivelse fra Houston til Dallas