Forsidebilde SurfersBeach

Kreta Shopping

Shopping på Kreta

De færreste setter seg på et fly til Kreta med shopping som planlagt hovedaktivitet. Med unntak av de større byene Heraklion, Chania og Rethymno, finner du minimalt med varehus, shoppingsentere eller designerbutikker på Kreta.De mest tradisjonelle gaveartiklene og suvenirene fra Kreta er håndverkskunst. Pyntegjenstander med nydelige treutskjæringer, keramikk og broderier produseres og selges i mange av fjellandsbyene i tillegg til i de større byene og turiststedene. Spesielt landsbyer som Kritsa (vest for Agios Nikolaos), Zaros (sørvest for Heraklion) og Anogia (helt øst i Rethymno-regionen) har gjort dette til en industri.

Du får også kjøpt lærprodukter av høy kvalitet, artikler av terrakotta, bronse og kopper. Noen landsbyer produserer flotte håndlagde kurvstoler, men disse er kanskje litt verre å få med seg på flyet? Også håndlagde kniver er en spesialitet på Kreta, og Kretas innbyggere har en historie som knivmakere som kan spores tilbake til minoerne. Kniv er en naturlig del av den greske nasjonaldrakten, og selges på håndsverksutsalgene. Ikke ta med kniven i håndbagasjen når du skal hjem.

Kreta er kjent for sin glimrende honning, ostene er etterspurt over hele Hellas, og olivenoljen er kanskje den største eksportartikkelen og av ypperlig kvalitet. Du vil sikkert også bli tilbudt vin fra Kreta, men den har høyst varierende kvalitet, så smak først, med mindre du bare vil ha med deg en pen suvenirflaske hjem.

Shopping i utvalgte byer på Kreta

Heraklion er Kretas største by, og naturlig nok også byen med størst vareutvalg. Her finner du alt av skobutikker, merkebutikker, kunstgallerier, delikatesseutsalg, håndtverksbutikker og juvellerer. Hovedshoppinggaten er gågaten Dedalou. Ønsker du ekte kretiske smykker, bør du oppsøke juvelbutikken Labyrinth, som kan designe smykker og juveler etter ditt ønske, gjerne i kombinasjon med gresk folkekunst. Det er ikke spesielt billig, men kvaliteteten er høy.

Rethymno har flere turister enn Heraklion, og dette merkes også i vareutvalget. Her finner du enda flere suvenirbutikker, håndverksutsalg og antikvitetsbutikker, spesielt langs havnepromenaden, mens de litt mer sofistikerte butikkene ligger på gaten Arkadiou. Hver torsdag arrangeres et marked på Dimitrakaki, hvor du kan få kjøpt alt fra ferske jordbruksprodukter og fisk, geiter og høns, klær og kunst, bøker og kart.

Chania er kjent for sine lærbutikker, så her setter du kursen for gaten med det velegnede navnet Lærgaten, (Odhos Skridhlof) ved katedralen. Hovedgaten er Halidon, hvor de mer moderne butikkene har samlet seg.

Roka Carpets kan du få kjøpt håndlagede tepper, produsert på samme måte som minoerne utviklet. Butikken ligger i Zambeliou 61. Hver lørdags morgen arrrangeres et interessant marked på Minoos med kjøtt og sjømat, frukt og grønnsaker, lokal håndsverkskunst og klær. Ved den gamle havnen ligger Kreta Gold, en tradisjonsrik gullsmed som har produsert greske smykker og juveler i rundt 30 år.

------> Reiseguide om Kreta fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.