Forsidebilde SurfersBeach

Kypros Med barn

Ferie med barn på Kypros 


 

Kypros er en ypperlig destinasjon for barnefamilier å reise til. Kyprioterne er glade i barn og prøver så godt de kan å legge til rette for de minste. Husk at Kypros kan bli svært varm om sommeren, og solen er sterk, spesielt mellom 12 og 16. Du må være påpasselig med å smøre barna med tilstrekkelig solkrem og ha med nok drikkevann når dere er ute og går. Det kan være vanskelig å komme seg rundt med barnevogn, da fortauskantene er høye, og sjelden lavere ved fotgjengerovergangene. I byene kan det også være kraftig trafikk, og de lokale sjåførene bremser ikke unødvendig ofte for fotgjengere. Brosteinsgater vanskeliggjør også bruk av barnevogn, så en bæremeis kan være mer praktisk hvis du har med en baby.

I deler av Kypros kan man til tider bli plaget av mygg, spesielt på kvelden og natten. Det vanligste midlet mot dette er myggmidler som man fester i stikkontakten på hotellrommet. Lokale myggmidler kan være atskillig sterkere enn det som er tillatt i Norge. Myggmidler du tar med hjemmefra bør være like effektive.
 
Barn flest liker kypriotisk mat. Restaurantene har ofte egne barnemenyer, og barnestoler.

Temaparker, dyreparker og vannparker på Kypros

Mange barn er strålende fornøyde med å tilbringe dagene i vannkanten på en sandstrand. Men det finnes også nok av andre tilbud til de minste. Du kan uten problemer bruke en hel dag på en av Kypros mange fornøyelsesparker. I nærheten av Larnaca ligger Lucky Star og Mozotos Camel Park, hvor barna kan møte kameler og besøke Noas Ark.

Bor dere i Ayia Napa, har du den enorme badeparken Waterworld med sitt antikkgreske tema, og ved Leoforous Nissi i sentrum ligger den skumle Dinosaur Park. Det er også et par private lekeplasser med klatrestativer, hoppeslott og husker. Inngang for barn er cirka 25 kroner, voksen følger med gratis. En ligger på Nissi Avenue, og den andre ligger bak McDonalds. Merk deg også at Ayia Napa arrangerer en årlig barnefestival i juni.

I Pafos i vest ligger den strålende badeparken Aphrodite Waterpark, hvor både voksne og barn vil storkose seg, med alt fra rutsjebaner til roligere grunne plaskebasseng. Det går gratis shuttlebuss fra mange av turisthotellene.  I Paphos ligger også en fuglepark, en 18-hulls minigolfbane og et stort akvarium.

I Limassol finner du også en badepark, Fasouri Watermania med over tyve vannrutsjebaner og bassenger. Det går shuttlebusser hit fra turistområder rundt Limassol. Dere kan også besøke Limassol Dyrehave, og har du barn over 7 år, kan dere kjøre go-kart en kveld på Need 4 Speed i Erima.

 

------> Reiseguiden om Kypros fortsetter

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


{fcomments}