Forsidebilde SurfersBeach

Agra Turist

Turist i Agra

agra sadar bazar

De færreste vil nok påstå at Agra er en billedskjønn og sjarmerende by, og hadde det ikke vært for Taj Mahal, ville nok ikke folk i Europa ha hørt om byen.Photo: "Sadar Bazar, Agra" by Siddhartha Shukla - http://www.flickr.com/photos/siddharthashukla/2831924079/?edited=1. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.

Agra ligger ved elven Yamuna, og har ca. 1,4 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt i år 1509. Fra 1526 til 1658 var Agra hovedstad i det mektige mughal-imperiet, som står bak alle de tre store attraksjonene i byen. I dag er dessverre Agra blitt en forurenset industriby med oljeraffineri og fabrikker.

De fleste turister som besøker nordlige India reiser innom Agra, og så godt som samtlige Agraturister besøker Taj Mahal. Av denne grunn er prisnivået på overnatting atskillig høyere enn i resten av landet, så regn med fra 300 kroner per natt for et rom på et 3-4-stjerners hotell. Unngå det forurensede og usjarmerende sentrum, og sats heller på et hotell i bydelene Taj Ganj eller Kairatitola, hvor du har Agra Fort og Taj Mahal i nærheten.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.